RML_teszt

Fotó: Eurosport

Nagyot fordult a világ egy év alatt az RML csapatnál. A brit istálló tavaly ilyenkor még azzal büszkélkedett, hogy mindenkinél több tesztkilométerrel vághat neki az új szezonnak, most pedig mindössze egy kétnapos edzésre futotta. Na ja, ennyit számít, ha valaki egy gyártó partnereként, vagy privát alakulatként tölti a telet. Ennek ellenére kapitális hiba lenne lebecsülni Ray Mallock csapatát a szezonnyitó előtt, és erről árulkodik, hogy a Mullerék kiváló hangulatban zárták a keddi snettertoni és a csütörtöki brands hatchi tesztet.
"Szóval ennyit a téli tesztidőszakról - gyorsan ment. Makaó óta először ültem az autóban, de jó hír, hogy még tudok vezetni. A Cruze jól viselkedett a pályán, nekem pedig már hiányzott a pilótafülke. Bár nagyon keveset tudtam menni, mégis bízom benne, hogy megtartunk valamennyit az előnyünkből, mivel óriásai adatbázisból dolgozhatunk" - mondta Muller, aki mindössze két órát töltött a Chevyben.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
Ami a háromszoros világbajnoknak egy szimpla ráhangolódó menet volt, az Tom Chilton számára egy új világ kitárulását jelentette. A brit pilóta a Fordtól érkezett az RML-hez, és most próbálhatta ki először az elmúlt évek legjobb autóját. Snetterton az ismerkedésről szólt.
"Minden úgy van, ahogy vártam - ez egy kiválóan összerakott autó. Nagyon semleges a balansz, ezért barátságos az gép. Azon dolgoztam, hogy kicsit jobban megértsem az autó működését, és megtaláljam a nekem megfelelő beállításokat. Pici állítások is nagy változást okoznak a Cruze-on, ami azt mutatja, hogy rendben van a kasztni. Az elmúlt évek során rengeteg fejlesztést toltak bele ebbe az autóba, és jó érzés vezetni. Élveztem a pályán töltött időt, és úgy érzem sikerült beilleszkednem a csapatba" - mesélte Chilton az 'fiawtcc.com' oldalnak.
A két egynapos teszt feladatait végül Ron Hartvelt foglalta össze.
"Gond nélkül telt a két nap, pedig Brands Hatchben esett is, ami bekorlátozta a lehetőségeinket. Snettertonban Yvan fontos két órát töltött reggel az autóban, és elsősorban azon dolgozott, hogy  a körülményekhez hangolja a kocsit. Így Tom már jó beállításokkal próbálhatta ki a Cruze-t. Számára az volt a legfontosabb feladat, hogy megismerje az autó működését. Rengeteg kört tett meg, miközben különböző dolgokat változtattunk, hogy érezze, miként reagál a kocsi az ő vezetési stílusával. A köridőknek egyelőre nem volt jelentősége, az majd később jön, ellenben fontos, hogy Tom adatait össze tudtuk vetni Yvanéval" - magyarázta az RML projekt menedzsere.
Egyelőre nincs információnk arról, hogy az RML tervez-e további tesztet az idénynyitó előtt.
Fotó: Tom Chilton
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30