Bár az elmúlt hónapokban a Citroen marketing fronton a lehető legnagyobb mértékben igyekezett kijátszani a Kubica-kártyát (értsd, többször is megpendítették, hogy talán a WTCC-ben is rajthoz állna egy-két futamon), ám lehet, hogy az egészből mégsem lesz sem.
Spanyol lapértesülések szerint ugyanis a lengyel pilóta ajánlatot kapott a Rali Világbajnokságba 2014-től beszálló Hyundaitól, akik szeretnék, ha a korábbi forma-1-es klasszis vezetné jövőre az egyik i20 WRC-t. A hírek szerint a koreaiak nagyon komolyan gondolják Kubica megszerzését, és már meg is kezdődtek az intenzív tárgyalások a felek között.
Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke korábban azt mondta, elképzelhető, hogy Kubica WTCC futamon is rajthoz áll a jövőben, ám a lengyel számára továbbra is a ralizás az első számú szenvedély, és a WRC-ben képzeli el a jövőt.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Matton augusztus elején még arról beszélt, hogy a lengyel jövőre náluk is felléphetne a WRC szintre, de csak egy-két futam erejéig. Úgy tűnik, a Citroen kénytelen lesz emelni a tétet.
Kubica egyébként jelenleg a WRC2 kategóriában versenyez, ahol a harmadik helyen áll, és még esélyes a bajnoki cím megszerzésére. Az év elején főleg látványos borulásaival hívta fel magára a figyelmet, az utóbbi időben viszont sikerült kiküszöbölnie a hibákat, és négy verseny során két győzelmet valamint egy második helyezést szerzett.
A hétvégi németországi WRC fordulón mindenesetre ott lesznek a Hyundai képviselői is, többek között azért, hogy meggyőzzék Kubicát, velük jobban jár.
Fotó: Citroen Racing
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21