Frédéric Vervisch egy év kihagyás után idén visszatér a WTCR-be, ahol a Comtoyou Racingnél versenyez majd az Audi vadonatúj, második generációs RS3 LMS TCR autójával.

A belga pilótának kényszerből maradt ki 2020. Az előtte való szezonban futamot nyert és ötször dobogóra állt a korábbi fejlesztésű Audival, a német márka viszont a szezon végén úgy döntött, mindenféle gyári támogatást kivon a WTCR-ből.
Idén viszont bemutatkozik az új autó, és ezzel együtt Vervisch is visszatérhet, hogy megpróbálhatja befejezni ezt a félbe maradt küldetést.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
„Tavaly decemberben tudtam meg, hogy lehetőségem nyílt a WTCR-ben versenyezni. Csodás hír volt azután, hogy 2018-ban és 2019-ban Jean-Karl Vernay-vel, Niels Langevelddel és Gordon Sheddennel rengeteget dolgoztunk azért, hogy az Audi versenyképes legyen a TCR legmagasabb nemzetközi szintjén. Szuper hír, hogy most visszatérhetek a WTCR-be. Izgatott vagyok, mert egy még jobb autóval indulhatok”– mondta Vervisch az Eurosport Hungary-nek.
A 34 éves pilóta elmondta, mely területeken sikerült előre lépni az új autóval (erről az interjútegnap közzétett első részében olvashatnak). És bár az első generációs RS3 LMS TCR nem volt bajnokesélyes a Túraautó Világkupán, Vervisch nehezen emésztette meg a kihagyott 2020-as évet. Persze közben nem a falat bámulta.
„A Comtoyou Racing sokat profitált 2020-ban abból a munkából, amit korábban elvégeztünk. Jó volt látni, hogy a csapat ennyire erősen szerepelt Tom Coronellel, Nathanael Berthonnal és Gilles Magnusszal. Persze közben dühített is, hogy nem lehettek a része.”
„De a terv az első pillanattól kezdve az volt, hogy ez egy teljes egészében független program legyen. És azt se felejtse el senki, hogy közben elég jó évem volt tavaly az Audival a GT3-ban. Őrülten szorosat csatáztunk a győzelemért a Spa 24 óráson, és végül 4.2 másodperccel maradtunk le róla. Másodikak lettünk a Kyalami 9 óráson, és akadt még pár jó versenyünk.”

Frédéric Vervisch, WTCR, 2019

Fotó: FIA WTCR

Ez mind szép, de egy másik téma még ennél is jobban furdalja az oldalunkat. Korábban több WTCR-rajongóval is megállapodtunk, hogy Vervisch arckifejezése néha kicsit hasonlít Zsákos Bilbóra. Már ahogy Martin Freeman megformázta őt a Hobbit című filmben. A tükör előtt állva vajon Ő lát hasonlóságot?
„Ez aztán egy vicces kérdés! Nem tudom, hogy egyes szurkolók összehasonlítanak Martin Freemannel. De ha ők látnak hasonlóságot, akkor részemről rendben van. Annak örülök a legjobban, ha közönség szereti Martin Freemant, mint színészt, engem pedig mint autóversenyzőt. Én inkább az utóbbira összpontosítanék – a színészkedés helyett.”
„Nagyon remélem, hogy óriási közönség lehet majd ott a lelátón az önök hazájában, amikor augusztus 21 és 22 között ott rendezik a WTCR ötödik fordulóját. Mindig izgalmas ott versenyezni”– zárta Vervisch.
Az Eurosport Events és a Hungaroring pont azért döntött az augusztusi időpont mellett, hogy a lehető legtöbb helyszíni nézőt láthassák vendégül. Akik a WTCR mellett az új elektromos túraautó bajnokságot, a PURE ETCR-t is megnézhetik majd, hiszen Zolder helyett ők is nálunk rendeznek fordulót.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20
WTCR
Az Audi gyári pilótája elmondta, miben fejlődtek a legnagyobbat az új autóval
23/04/2021 16:04