A SEAT Leónokkal versenyző brit Special Tuning Racing istálló pilótát keres a 2013-as WTCC szezonra, valószínűleg Tom Boardman mellé. Az angol pilóta, akik végigcsinálta az idei évadot gyakorlatilag tulajdonosa a csapatnak, tehát az ő maradása biztosra vehető, a másik SEAT viszont kiadó.
Az STR idén mutatkozott be a WTCC-ben, Tom Boardmannal és Darryl O'Younggal, aki a Bamboo Engineeringtől érkezett. Nekik is betett az év eleji SEAT motor hiány, csak a hongkonginak jutott az új 1.6 turbós ORECAC blokkból. Boardman kénytelen volt kihagyni az idénynyitót, majd a régi 2.0 literes TDi mellett tette le a voksát, amit az FIA külön engedélyével használhatott. 2012-ben ugyanis már csak egy-egy versenyen lehetett régi szívómotoros autóval indulni.
Az angol végül Portimaoban kapta meg az új SEAT motort, amivel az év vége felé egyre jobb teljesítményt nyújtott, az utolsó három futam mindegyikén pontot szerzett, és többször megközelítette a Q2-t. O'Young számára kiválóan indult a szezon, rendszeres vendég volt a Q2-be és a pontszerzők között, a hungaroringi és a makaói hétvége között viszont csak egyszer jutott be a top10-be. A hongkongi végül szponzorai nyomására Sonoma után távozott az STR-től, és visszatért a Bamboohoz, ahol két ötödik hellyel zárta az évadot.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A Special Tuning nem talált beugró pilótát O'Young helyére, így a második León már nem indult az ázsiai versenyeken. A csapat ebbe az autóba keres most versenyzőt.
Az STR nyolc éve versenyez SEAT-tal, 2005-ben és 2007-ben megnyerték a brit SEAT bajnokságot, 2008-ban pedig a spanyolt. A BTCC-ben futamot is nyerte a spanyol márkával, 2013-ban pedig a SEAT Sport mérnökeinek segítségére is számíthatnak a világbajnokságon. A legnagyobb brit SEAT-os csapatról van szó, ők építették a León NGTC-s változatát is.
Ha a magyar pilóták közül valakinek felkeltette volna az érdeklődését a dolog, akkor a következő uraknál érdemes érdeklődni:
Gary Robertshaw (technikai igazgató) - gary.robertshaw@specialtuningracing.co.uk
John Boardman (csapatfőnök) - john.boardman@specialtuningracing.co.uk
Telefon: +44 7963 493809 vagy +44 7970 803999
Ízelítőnek externalITThttp://www.specialtuningracing.com/wp-content/uploads/2012/12/STR-Driver-2013.ppsxNone a csapat hivatalos pilótakereső bemutatója.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05