A WTCR 2022-es naptárában összesen 10 hétvége szerepelt, ám az ázsiai logisztikai nehézségek, illetve az ukrán-orosz konfliktus teljesen átvariálta a beosztást.
A bajnokság egyhuzamban harmadszor volt kénytelen lemondani a komplett távol-keleti túrát (Ningbo, Inje, Makaó), és a csapatokkal egyeztetve, a nehéz pénzügyi környezetet figyelembe véve végül úgy döntöttek, a háromból csak két versenyt pótolnak.
A szezon novemberben két közel-keleti versennyel zárul majd; egyrészt Bahreinben az Endurance Világbajnokság vendége lesz a WTCR, majd Szaúdi-Arábiában rendeznek egy villanyfényes fordulót.
Anneau du Rhin
Történelmet írt, majd így ünnepelt Rob Huff és a Zengő Motorsport
07/08/2022 - 18:54
Mindez egy nem várt magyar sikert is eredményezett, hiszen azzal, hogy hat helyett csak négy versenyt rendeznek ősszel, Rob Huff előnye behozhatatlanná vált a WTCR Trophy-ban, a privát csapatok bajnokságában.
Az Anneau du Rhinen aratott kettős győzelemnek köszönhetően a Zengő Motorsport pilótája 50 pontosra növelte az előnyét Mehdi Bennanival szemben, miközben mindent egybe véve 46-ot lehet még szerezni.
„Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a WTCR Trophy-t. Csodálatos ez az eredmény, figyelembe véve, hogy két héttel a bajnokság kezdete előtt még úgy volt, nem is biztos, hogy indulunk, most pedig bajnokok lettünk, két fordulóval a vége előtt. Kemények voltak az ellenfelek, hiszen mindenki ismeri Mehdi Bennani vagy Tom Coronel képességeit, és a csapattársamét, Nagy Daniét is.” – mondta Huffy.
„Azért vagyunk ott a WTCR Trophy-ban, mert nem kapunk semmilyen gyártói támogatást, úgyhogy ez a legjobb bizonyíték arra, milyen jól teljesített a csapat. Mi vagyunk a legkisebbek a mezőnyben, mind a csapat mérete, mind az anyagi lehetőségek szempontjából, közben pedig még benne van a pakliban, hogy az első háromban végzünk az összetettben, ami elképesztő.”

A csapat, amely 2012-ben WTCC privát bajnok lett.

Fotó: From Official Website

A Zengő Motorsport története második privát bajnoki címét ünnepelheti, korábban 2012-ben nyertek még a WTCC-ben egy jóval nagyobb létszámú mezőnyben. Mondjuk ez az év sokkal nehezebben indult a csapatnak, mint az.
„A motorsportban minden a felkészülésről szól, de nekünk ebből pontosan nulla jutott a szezon előtt. A szerelőknek, a mérnököknek, Daninak és nekem is nulla. A csapat viszont rövid idő alatt megfordította ezt a helyzetet, és olyan autót adott nekem, amivel két futamot is meg tudtam nyerni.”
„Hihetetlen, ahogy csapat mentalitása átalakult onnan, hogy nem is versenyzünk, oda, hogy a szezon felénél bajnoki kihívók lettünk. A Zengő Motorsport az egyik legkülönlegesebb csapat a mezőnyben, ami az alkalmazkodó képességet illeti. Le a kalappal előttük.”
Huffy összesen kilenc győzelmet szerzett a négy autót felvonultatót WTCR Trophy-ban, miközben az abszolút bajnokságban 54 pont a lemaradása a listavezető Mikel Azcona, és mindössze 12 a második Nestor Girolami mögött.
A WTCR következő versenyhétvégéjét november 12-én rendezik Bahreinben.

Nem akarsz lemaradni a legfontosabb WTCR-hírekről? A lenti videóban megmutatjuk, hogyan kérhetsz értesítést a mobilodra az Eurosport Applikációval.

Így kaphatsz értesítést a mobilodra az Eurosport fontos híreiről

Anneau du Rhin
Nagy Dani szerint csapattársa, Rob Huff most világbajnoki formában van
03/08/2022 - 18:04
Vila Real
Tassi Atika és Michelisz Norbi is többet várt az időmérőtől
03/07/2022 - 08:14