Sonoma_qp_Sajtaj

Fotó: Eurosport

A pénteki teszt és a szombati szabadedzések alapján szinte lehetetlen volt megjósolni, ki mire lesz képes Sonomában, ezért az időmérő a szokásosnál is több izgalmat tartogatott. Nem is kellett csalódnunk, elkönyvelhetünk jó pár meglepetést.
Tom Chilton úgy szerezte meg a pole-t, hogy először sikerült legyőznie csapattársát, Yvan Mullert a kvalin.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
„Nem könnyű megverni Yvant, akiről mindenki tudja, hogy idén már a negyedik vb-címét szerezheti meg. Fantasztikus érzés, hogy megvan az első pole-om a sorozatban. Imádom ezt a pályát, bár a gyors köröm elég zűrösre sikeredett. Legalább háromszor csúsztam le az ideális ívről, de valahogy csak összeállt az egész. Szuper az autóm, nagyon élvezetes volt vezetni." "
A Q2 előtt kicsit izgultam, mert a kormányszögem nem volt jól beállítva. A saját hibámból a Q1 végén meg is pördültem, és attól tartottam, hogy lesikáltam az összes gumimat. Mázlim volt, hogy nem találtam el a falat, mert nagyon közel volt. Azon a ponton csak néhány centin múlik, hogy túl szélesre vesszük-e.”
Yvan Muller az időmérés után rögtön odament gratulálni Chiltonnak, bár nem tűnt felhőtlenül boldognak, amiért bő egy tizeddel kikapott tőle.
„Oké, csalódott vagyok, hogy nem lett enyém a pole, annak viszont örülök, hogy éppen Tom szakította meg a sorozatomat. Tökéletes kört futott, de egész hétvégén gyors volt, és most nem tudtam elkapni. Úgy gondoltam, a Q2-ben futott első gyors köröm elég lesz a pole-hoz, mert sokat adtam a többieknek. Azért nyomtam tovább keményen a második körben is, de az első kanyarban alulkormányzott volt az autó, és ott elvesztettem egy-két tizedet. Ez van, ha nagyon sietsz, könnyen hibázhatsz. Ma nem sikerült tökéletesen összeraknom mindhárom szektort, Tomnak viszont igen, ezért megérdemelte az első rajthelyet.”
Tiago Monteiro bő hat tizedet kapott a Chevyktől, de végre elégedett lehetett a harmadik kockával annyi balszerencse után.
„Érdekesen alakult eddig a hétvégénk. Már a kezdetektől gyorsak voltunk, de aztán mással kezdtünk el foglalkozni. Még mindig fejlesztjük a kocsit, és most is felfedeztünk rajta néhány új dolgot, amin elkezdtünk dolgozni. Reméltem, hogy harcba szállhatunk a pole-ért, és futottam is egy jó kört, de ez most kevésnek bizonyult a másik két srác ellen. Összességében örülök, mert folyamatosan javultunk, és az ilyen eredmények motivációt jelentenek az egész csapat számára.”
A Yokohama-kupások közül Alex MacDowall lett a leggyorsabb, aki vasárnap az 5. helyről fog rajtolni a Bamboo-Chevyvel.
„Nagyon boldog vagyok, hogy a privátosok közt én lettem az első, mert igen nehéz megverni a nem gyári autós srácokat is. Eddig nem teljesítettem úgy, ahogyan kellett volna, ezért nagy ponthátrányt kell ledolgoznom. Az első köröm jól sikerült, a második próbálkozásnál viszont jelentős túlkormányzottságot éreztem az első kanyarban. Ez egy nagyon kemény pálya, nehéz tökéletes kört összerakni, ezért örülök a mostani jó eredménynek.”
A Q1 végeredménye:

Sonoma_q1

Fotó: Eurosport

A Q2 végeredménye:

Sonoma_q2

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media
Írta: Zima Szabolcs
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21