A magyar idő szerint szombat reggeli időmérő edzést követően sokan, sok helyen elmondták tapasztalataikat, véleményüket a kvalifikációról, a pályáról, és arról, mit hozhatnak a vasárnapi versenyek. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azokat, amelyek érdekesek lehetnek, és nem csak a szokásos sablonmondatokat tartalmazzák.
"Természetesen nagyon örülök, hogy egyhuzamban harmadszor is megszereztem az első rajtkockát. Szoros meccs volt Yvannal, és az igazat megvallva elkövettem egy-két kisebb hibát a gyors körömön. Néhány kanyarban rettenetesen csúszós a pálya, és azonnal időt veszítesz, ha elhagyod az ideális ívet. A legjobb körömet egyébként szélárnyék nélkül értem el. A bajnoki címért harcolunk, úgyhogy mindenki magára van utalva" - mondta Alain Menu.
"A második hely még mindig jobb mint a negyedik, ahonnan a riválisom, Rob indul majd. Persze kedvezőbb lett volna a pole, de ha 28 ezreddel kapsz ki egy majdnem két perces körön, akkor vakarhatod a fejed, hogy éppen mikor veszítettél annyi időt. Egy lassabb autó megelőzése is ki tud alakítani ekkora különbséget. Majd meglátjuk, mit hoz a verseny, a pálya mindenesetre kellően szélesnek tűnik" - reménykedett Yvan Muller.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
"Számomra nem volt valami jó ez az időmérő, és be kell valljam, hogy egyáltalán nem vagyok boldog. Próbálunk tovább javítani az autó beállításán, és remélem, holnap már jobb pozícióban leszek, mint ma. Az első futamon szeretnék sokat hozni a startnál, a másodikon pedig ki akarom használni a relatíve kedvező rajtpozíciómat" - tette hozzá Rob Huff, aki negyedik lett a Q2-ben.
"A célom, hogy tanuljak, átvegyem a bajnokság ritmusát, és hozzászokjam a kemény konkurenciához. Emellett szeretném segíteni Pepét és a csapatot, hogy megszilárdítsák helyzetüket a függetlenek bajnokságában" - értékelt röviden Fernando Monje. A 16. helyről indulva ez nem lesz könnyű, illetve semmi kifogásunk az ellen, ha Pepe Oriola helye megszilárdul a második pozícióban. :)
Tom Coronel szokásához híven videóban mondta el gondolatait.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23