Monteiro_tarquini_usa_test

Fotó: Eurosport

Pénteken félórás teszttel vette kezdetét a hétvégi WTCC forduló. A tét nélküli körözgetésen Tiago Monteiro érte el a legjobb időt, Rob Huff és Pepe Oriola előtt. A tegnapi főszereplők elégedettnek tűntek.
„Mindig remek így kezdeni a hétvégét, bár tudjuk, hogy ez csak egy teszt. Arra viszont mindenképpen jó volt a teszt, hogy lássuk, hol tartunk éppen, és milyen irányban kell továbbhaladnunk. Biztos vagyok benne, hogy a többiek is rengeteg tapasztalatot szereztek, és keményen fognak dolgozni az éjszaka folyamán. A pálya nagyon csúszós, nincs sok tapadás, s ez gondot okozott számunkra. Azt hiszem, a problémák jó részét orvosoltuk, de továbbra sem lazíthatunk. Örülök, hogy az összes Honda versenyképesnek mutatkozott a teszten, ugyanígy kellene folytatnunk tovább” - értékelt Monteiro, aki a Hondával bő egy másodperccel maradt el (1:46.300) Alain Menu tavalyi pole pozíciós idejétől.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
Pepe Oriola szárnyakat kapott, amióta június végén Chevyre váltott. Most is csak 4 tizeddel maradt el az éllovas portugáltól.
„Nagyon boldog vagyok, remek a kocsim, és a pályát is imádom. Ez lesz az első futamom itt a Chevrolet-vel. Tavaly a SEAT-tal sokat küszködtünk, sehogy sem találtuk a megfelelő beállítást. Tudjuk, hogy páran még gyorsulni fognak az időmérőn, de van esélyem bekerülni a Top 5-be. Pontokat akarok szerezni Sonomában, másban nem is gondolkodom. Az a célom, hogy a makaói évzáróig a lehető legjobban felzárkózzak pontokban Yvan Muller mögé.”
Rob Huff is jól ment a SEAT Leónnal, így a címvédő is boldogan kommentált:
„Elégedett vagyok, de nem szeretnék hamis álmokat kergetni. Tavaly Tarquini a második helyről indulhatott ezzel az autóval, ezért tudtuk, hogy van benne potenciál. Hasznos programot teljesítettünk a félórás gyakorláson, örülök a kiváló eredménynek, és remélem, a csapat harci szellemét is sikerült felpiszkálnom." 
"Az új gumik jelentették a kulcsot – elképesztő, hogy két és fél másodpercet nyertünk velük, normál esetben csak egy-másfelet lehet. Igazából a kvalin kell majd jól szerepelnünk, de reménykeltő, hogy van esélyünk. Sonomában is óriási a meleg, pár hete a kínai tesztemen viszont ötven fok volt, szóval most kicsit kellemesebb; olyan, mintha légkondim is volna odabent. Igyekszünk elegendő folyadékot és vitamint bevinni, és nem sokat törődni a hőséggel.”
Tom Coronel alatt meglepően versenyképesnek tűnt a BMW 320 TC, a holland csupán 6 tizedet kapott a leggyorsabb Hondától.
Az időmérés nehézségei után tavaly csak a 21. pozícióból rajtoltam, de sikerült jó ritmusban feljönnöm az 5. helyre. Most ugyanezt élhettem át ismét: simán, megfelelő tempóban, hibák nélkül vezettem. Oké, lehet, hogy nem én voltam a leggyorsabb, de eléggé megnövelte az önbizalmamat a jó teljesítmény. Nagyon meleg van, ami fekszik a BMW-nek, a huplikon viszont voltak problémáink, ezen a területen még javítani kell a kocsin."
"Szeretem ezt a pályát, mert nincs rajta sok egyenes, inkább olyan, mint egy óriási hullámvasút. Ha hibázol, nagy bajba kerülsz, de én nem szoktam hibázni. Azt hiszem, itt és Japánban egy csomó pontot szerezhetünk, ha okosak vagyunk.”
A sonomai hétvége magyar idő szerint 18:00-kor az első szabadedzéssel folytatódik.
Fotó: WTCC Media
Írta: Zima Szabolcs
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48