Az Coronel-ikreket csak távolról ismerők nehezen tudnak különbséget tenni Tim és Tom között. A holland testvérpár sokat is bohóckodik ezzel; biztosan sokan emlékeznek még a zandvoorti mókára, amikor Tim felvette Tom tűzállóját, és mindenki azt hitte, a WTCR-pilóta még percekkel a start előtt is a rajtrácson kolbászol. 


Aki viszont többször látta már őket élőben viszonylag könnyen különbséget tesz köztük. Vagy, elég ha megnézi, melyikük hogyan vezet a Dakaron. 
Tim és Tom Coronel idén is egy autóban, a saját fejlesztésű és építésű The Beast buggyban túrja a sivatagot Szaúd-Arábiában. Alapesetben Tim vezet és Tom navigál, de a szabályok nem tiltják, hogy helyet cseréljenek. Meg ha tiltanák is, ki venné észre? 
WTCR
Ismét törölni kellett az ázsiai WTCR-versenyeket
TEGNAP 09:12
A Dakar ötödik szakaszán végre eljött a pillanat, hogy WTCR poéncentere is kormány mögé üljön, bár elismeri, a tesó jobban bánik az autóval. Viszonylag hamar cseréltek is. 

Coronel-dakar-autoban.jpg

Fotó: Eurosport

"Nagyon jól éreztem magam. Ezen a Dakaron még nem vezettem, és ilyen szempontból nem is ismerem olyan jól az autót, mint Tim. De még pár dűnén is át tudtam menni. Aztán az egyiken elástuk magunkat, és ez volt a megfelelő pillanat arra, hogy visszaadjam a kormányt Timnek"
- mesélte Tom Coronel.
Azért ne gondolja senki, hogy Timnek egyszerűbben ment az itiner lapozgatása...
"Az elején nagyon nehéz volt a tájékozódás, alig tudtam tartani a lépést. Párszor el is tévedtünk, de szerencsére minden alkalommal hamar megtaláltuk a jó irányt"
- tette hozzá Tim Coronel.
Az ikerpár viszont így is szerencsésen befejezte a szakaszt, sőt, a hatodikat is, azaz elérték a pihenőnapot. Az összetettben a 30. helyen állnak, 5 óra 52 perc hátránnyal. 
Sajnos ez nem adatott meg az egyetlen magyar autós párosnak: Szalay Balázs és Bunkoczi László a pihenőnap előtt volt kénytelen feladni a versenyt, miután kétkerékhajtásúra fogyatkozott az Opel Mokka, és így képtelenség volt átmenni vele a dűnéken. 
Az Opel Dakar Teamet pár napja kimentő Fazekas Károly - Horn Albert - Csákány Péter kamionos hármas viszont túl van a hatodik napon, így jöhet a pihenő. A piros Scania 13. a kamionos összetettben, ahol még közel harmincan vannak versenyben. 
WTCR
Ninja-pályát teszteltek az öttusázók a lovaglás kiváltására - képek
30/06/2022 04:25
Vila Real
WTCR program – Vila Real, 2022
29/06/2022 10:31