A felszerelések késése miatt átszervezték a WTCC soron következő (október 4-5) pekingi hétvégéjének időtervét, és a megszokott három helyett két napra zsúfolták be a teljes programot. A szokásosan pénteken megtartott félórás teszt szombat reggelre került át, az időmérőt pedig vasárnap reggel rendezik.
A bajnokság legutóbbi fordulóját majd' két hónappal ezelőtt, Argentínában rendezték, ám úgy tűnik, ennyi idő sem volt elegendő arra, hogy a konténerek időben megérkezzenek a kínai főváros közelében található Beijing Goldenport versenypályára.
Az új időterv alapján magyar idő szerint szombat éjjel 2:10-kor kezdődik majd a teszt, vagy ahogy a versenyzők hívják, az FP0. 6:50-kor rajtol az első szabadedzés és 11:20-kor a második; utóbbi zárja majd a szombati programot Pekingben.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
EGY NAPJA
Vasárnap éjjel fél háromkor kerül sor az időmérő edésre, a futamokhoz viszont már nem kell korán kelni, az első verseny 8:50-kor, a második pedig 9:50-kor rajtol. Mindkét futam 26 körös lesz. A pekingi hétvégén a rohamosan fejlődő Kínai Túraautó Bajnokság (CTCC) és a Kínai Volkswagen Polo Kupa egészíti ki a programot.
Később a hétvége részletes időtervét is közöljük majd itt a WTCC Blogon.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48