Michelisz_aut_dobogo_arc

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi az év ötödik versenyén harmadik dobogós helyezését érte el a Honda Civic-kel, és ezzel már most megvan a tavalyi teljesítmény, amikor az egész bajnokság során háromszor állt az emelvényen. Igaz, abban volt egy győzelem is, de ami késik...
Pedig nagyon nem úgy indult ez a hétvége, hogy boldogok leszünk a végén. Motorerőben a Honda továbbra is jelentős hátrányban van a Chevrolet-vel szemben, és ez szinte üvöltött a Salzburgringen. A pálya leggyorsabb részén a Civic 5-6 km/h-val volt lassabb mint a Chevrolet, ami ezen a pályán rengeteg.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY ÓRA
A valóságban ez annyit jelentett, hogy ha az egyik Cruze a hátsó egyenes elején szélárnyékot tudott fogni, a többiek (nem csak a Hondák) tehetetlenül várták, hogy elegánsan körbeautózzák őket. Olyan volt az egész, mint egy DRS-el történő előzés. Vagy ahogy az egyik néző írta, ez nem is előzés volt, hanem kikerülés.
Ennek ellenére Norbi kihozott mindent a hétvégéből, amit csak lehetett. A szabálytalannak ítélt hátsó szárny miatt az első futamon az utolsó helyről indult, és beváltotta ígéretét, csak a biztos célba érésre koncentrált, 15. lett. A második versenyen ugyanis James Nash mellől a második rajtkockából indulhatott. Tudtuk, hogy a Chevrolet-k ellen nagyon nehéz lesz, de bíztunk a csodában meg a szerencsében. Ami rá is kacsintott Micheliszre, a magyar pilóta ugyanis ismét előhúzott egyet a kiváló rajtokból, és elsőként fordult a sikánban.

Michelisz_aut_vezet.

Fotó: Eurosport

Néhány kanyarral később viszont eljött a kijózanodás pillanata. Nash az egyenes elején szélárnyékot fogott, úgy ment el a Honda mellett, mintha egy másik kategóriában induló autót körözött volna le. Norbi amennyire tudott, próbált menni a bamboos brittel, de esélye sem volt az egyenesben.
Szerencsére a harmadik helyen haladó Tiago Monteiro nem sok vizet zavart, így a nyolcadik körig viszonylagos nyugalomban zajlott az élet a top3-ban. Akkor aztán "jött a csősz, és mindenkit kizavart az erdőből". Yvan Muller légies könnyedséggel csapta agyon a portugált, az utolsó előtt körben pedig Micheliszt is lazán megelőzte.
Semmit sem lehetett tenni ellene, ennyivel jobb volt az autója. A 10. körben még az egyenes közepén érte utol a narancs Hondát, azt Norbi kivédekezte, ám a következőben szélárnyékot fogott a háromszoros világbajnok, és úgy gázolt át Micheliszen, mint ütvefúró a belga csipkén...
Kicsit fájdalmas volt látni, hogy ez a drága, új játékszer ennyire tehetetlen a Cruze-zal szemben, de legalább nem lepődtünk meg, hiszen tudtuk, Salzburgban szenvedni fogunk.
Ehhez képest a harmadik hely pofás kis eredmény, nagyon meg kell becsülni. Főleg, hogy egyhuzamban a második hétvégén lett Michelisz a legjobb hondás, amire szintén nagyon büszkék vagyunk.
És jönnek majd olyan pályák is, ahol a Honda lesz nyeregben. Ám ami még ennél is fontosabb, a Civicet folyamatosan fejlesztik, a Cruze viszont már nem nagyon lesz gyorsabb. Idén borzasztóan nehéz lesz megverni őket, de Chevynek már csak jelene van, a Hondának viszont jövője is.
Szép volt, Norbi! És köszönjük!
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00