Néhány napja tudtuk meg, hogy a Comtoyou Racing egy harmadik Audi RS3 LMS TCR-t is indít a Túraautó Világkupán, melyet Tom Coronel és Nathanael Berthon társaként a belga szövetség által támogatott Gilles Magnus vezet majd. 


Az RACB (Belga Királyi Autóklub) csapata komoly múltra tekint vissza, és ért már el szép sikereket, bár eddig nem annyira a túraautózásban, hanem más szakágakban. Denis Dupont volt az első, aki (2018-ban) az ő hátszelükkel szerencsét próbált a WTCR-ben, de egy év és két dobogó után már inkább GT-autókkal versenyez. Most pedig itt van Magnus. 
Hogyan jött a lehetőség, hogy fellépj a WTCR-be?
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
"A szezon elején bejelentettük, hogy a TCR Europe-ban fogok indulni, ami szintén egy jó lehetőség, azután, hogy tavaly futamot is nyertem ott. Aztán Geoffroy Theunis az RACB-től elkezdett nekem a WTCR-ről beszélni, de nem voltam biztos benne, hogy tényleg összejön. Pár napja felhívott, és azt mondta: minden készen van, megyünk a WTCR-be. Egy álom vált valóra"
- mondta Magnus. 
"Még csak 20 éves vagyok, és igazán nem számítottam erre. De ettől csak még különlegesebb, és még izgatottabb vagyok. Ez egy csodálatos bajnokság, fantasztikus nevekkel, mint Muller, Tarquini, Coronel, és a többi rendkívül tapasztalt pilóta."
Említettél pár nagy nevet, és még rajtuk kívül is van sok. Készen állsz?
"Az ember mindig készen áll arra, hogy előrelépjen, szóval igen. Bár csak egy év tapasztalatom van a TCR-ben, de elég hamar sikerült átállnom. A WTCR egészen különleges, és igyekszem gyorsan alkalmazkodni a magasabb színvonalhoz. Remélem, sikerül elérni pár jó eredményt."
Újabb érkező a WTCR-ben; egy harmadik pilótát is bejelentett a Comtoyou Racing | Eurosport
Igazi Benelux csapatot hozott össze az idei évre a Comtoyou Racing a WTCR-ben, miután a belga csapat bejelentette, Gilles Magnus is csatlakozik a holland Tom Coronelhez és a francia Nathanel Berthonhoz. A fiatal, mindössze 20 éves Magnus-t tavaly ismerte meg a túraautós közösség, miután bekerült az RACB, azaz a Belga Királyi Autóklub által támogatott pilóták közé.
Mennyire fontos számodra, hogy a 2019-es csapatoddal, a Comtoyou Racinggel mehetsz tovább, és az Audi RS3 LMS-el, amit szintén jól ismersz?
"Ez mindenképpen jó dolog; mindenkit ismerek a csapatnál. Ugyanazokkal dolgozom majd együtt, akikkel a TCR Europe-ban, csak magasabb szinten. Jó, hogy van egy év tapasztalatom a körülöttem lévő emberekkel, ez mindig előnyt jelent."
A Hungaroringet már ismered, de mi van a többi pályával?
"Ismerem a Hungaroringet és a Motorland Aragónt, ahol még formaautóval versenyeztem. A többi pálya viszont új lesz, és ez növeli a kihívást."
Aminek a csúcsa valószínűleg a Nürburging Nordschleife lesz.
"Mindig is álmodtam róla, hogy egyszer ott versenyezhessek. Mentem már 24 órás verseny a Nürburgingen, de csak szimulátoron. Viszont legalább azt tudom, mikor fordul jobbra, és mikor balra a pálya. De valóság teljesen más a sok szintkülönbséggel és az apró részletekkel. Lesz mit tanulni."
Mit ad számodra az RACB támogatása?
"Ez egy óriási lehetőség a belga versenyzőknek, és nem csak a túraautózásban, de a formaautóknál is. Ők csináltak F1-es pilótát Stoffel Vandoorne-ból, és Thierry Neuville is nekik köszönhetően van ott, ahol. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a csapat tagja lehetek, és örülnék, ha minden országban lenne ilyen. Boldog vagyok, és átérzem, mekkora lehetőség előtt állok. A határaimig fogok elmenni, hogy a legjobbat hozzam ki belőle"
- zárta Magnus. 
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22