Négy forduló (plusz egy időmérő) után a BRC Racing magyar versenyzője 14. a WTCR összetettjében, 47 ponttal lemaradva a listavezető Yann Ehrlacher mögött. Egy másik összevetésben viszont mindenkinél jobb.

A hátrány jelentős része Norbi szokatlanul sok kiesése miatt jött össze. A Nordschleifén rajtbalesetbe keveredett, Estorilban Nestor Girolami tolta bele Tassi Atikába, a Motorland Aragonon defektet kapott, a Hungaroringen pedig ismét Girolami forgatta ki az egyes kanyarban.
Egy fontos összevetés viszont kiválóan megmutatja, a nehézségek ellenére továbbra is Michelisz Norbi a mezőny egyik legkiemelkedőbb versenyzője.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
TEGNAP 13:53
A pilóták gyorsaságát leginkább az egykörös tempón, tehát az időmérőn nyújtott teljesítményen lehet lemérni, hiszen a futamok végeredményét rengeteg egyéb tényező is befolyásolja. Márpedig egy körön nincs párja a 2019-es világkupa győztesnek.
Az eddigi öt időmérő edzésen sorrendben egy nyolcadik, egy hatodik, egy negyedik, egy harmadik és egy második helyet ért el, ami 4.6-os átlagnak felel meg. Ezt csak Jean-Karl Vernay és Esteban Guerrieri tudná lenyomni, ám a francia a Hungaroringen, az argentin pedig Aragonban lett 16., így nekik csak a dobogó jut Norbi mögött.
A legjobbak közé tartozik még a címvédő Yann Ehrlacher, akit – mint minden másban – ebben is a stabilitás és a kiegyensúlyozottság viszi előre.
Az élcsoport az egykörös tempó szempontjából:
1. Michelisz Norbi: 4.6
2. Jean-Karl Vernay: 6,4
3. Esteban Guerrieri: 7,2
3. Yann Ehrlacher: 7,2
4. Nestor Girolami: 7,4
Nagy kár, hogy az időmérőn sokkal kevesebb pontot osztanak, mint a versenyeken. De ahogy Norbi a Most előtti blogjában is említette, az elmúlt másfél hónapban csak azon dolgozott, hogy megtalálja a rajtok túlélésének kulcsát. És ha a parádés egykörös tempó mellé oda tudja tenni a versenyeket is, akkor lehet még ebből nagy felzárkózás idén.
A csehországi futamokat vasárnap rendezik; az első 14:00-kor, a második 17:00-kor rajtol. Mind a kettőt élőben közvetítjük az Eurosport 2-n, és ismét lesznek felvezető- illetve elemzőműsorok az Eurosport – Túraautó Facebook-oldalon.
Aki pedig nincs TV-közelben, annak ott az Eurosport.hu vagy az Eurosport applikáció, ahol – az Eurosport Playeres adatokkal történő bejelentkezés után – bárhol, bármikor nézhetik és visszanézhetik az Eurosport műsorát.
Most
Michelisz Norbit megbüntették – kikockáztuk az esetet
11/10/2021 08:42
Most
Így ünnepelt Michelisz Norbi a csehországi győzelem után
10/10/2021 19:42