Honda_izawa

Fotó: Eurosport

Ezek szerint nem találgattam nagyon rosszul Valenciában, a NIKA Racing ma hivatalosan is bejelentette, hogy márkát vált, és az elmúlt években használt Chevrolet Cruze helyett egy TC2-es Honda Civic-kel vág neki idén a WTCC-nek.
A csapat versenyzője a japán videójáték mágnás Yukinori Taniguchi lesz, aki korábban több márkával is próbára tette már magát a világbajnokságon, legutóbb például tavaly Makaón épp a NIKA színeiben.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
A svéd csapat számára jókora váltás lesz a márkacsere, hiszen évek óta sikeres együttműködést folytattak az RML-el és a Chevrolet-vel. Kétszer lettek skandináv bajnokok az amerikai márkával, tavaly pedig rendkívül eredményesen szerepeltek a WTCC-ben, Michel Nykjaer egyértelműen a második erőnek számított Yvan Muller mögött.
"2013 egy fantasztikus év volt a NIKA Racing számára, és rendkívül boldogok vagyunk, hogy idén is maradhatunk a WTCC-ben. Kifejezetten elégedettek vagyunk, hogy egy új partneri kapcsolatot kezdhetünk el a Hondával. Közben viszont szeretném megragadni a lehetőséget, hogy köszönetet mondjak a Chevrolet-nek a felejthetetlen évekért" - mondta Nicklas Karlsson csapatfőnök.
Bár a nyilatkozatok konkrét módon nem utalnak erre, néhány elejtett megjegyzés erősen arra enged következtetni, hogy ez a TC2-es program egy hosszabb távú együttműködés első lépése lehet a NIKA és a Honda között.
"Itt az idő előre nézni, és ami a jövőt illett, azzal kapcsolatban büszkén mondhatom, hogy 2014 egy nagyon izgalmas kaland kezdete lesz."
A NIKA tavaly Taniguchival megnyerte az Ázsia Kupát (igaz a japán három különböző csapatnál kaparta össze a pontokat), és az év utolsó versenyén kezdődtek meg a tárgyalások a Hondával.
"Nagyjából Makaó környékén indultak az egyeztetések, és elég hamar meggyőződtünk arról, ez lehet a helyes irány, ha csapatunk új szintre akar lépni" - tette hozzá szintén sokat sejtetően Stefan Lindberg, a NIKA sportigazgatója.
A svéd csapat hamarosan sajtótájékoztatót tart odahaza, ahol további részleteket árulnak el hosszabb távú terveikről.
Engem már az sem lepne meg, ha a Zengő Motorsporthoz hasonlóan ők is több évre írtak volna alá a Hondával, és jövőre már egy TC1-es Civic-et kaphatnának. De egyelőre csak találgatunk, még ha - valószínűleg - közel is járunk az igazsághoz.
Fotó: NIKA Racing
[ad#2]
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05