Az első szezonra három gyártó, a Cupra, a Hyundai és a Romeo Ferraris (Alfa Romeo) adott le nevezést, és ez összesen 12 pilótát jelent.

Magyar érdekeltség is van bőven, a Cuprák versenyeztetését a Zengő Motorsport végzi, az Alfa Romeók fejlesztésében és üzemeltetésében pedig a M1RA vállal szerepet. Ezen kívül Zengő Zoli egy magyar pilótnak is lehetőséget ad: az egyik Cupra e-Racert Nagy Dani vezeti majd.
Nem sokkal a vallelungai szezonkezdet előtt pedig az ETCR kategóriát megalkotó WSC árult egy fontos információt: honnan származik majd az autók által elhasznált energia?
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az ETCR autók motorját a Williams Advanced Engineering által fejlesztett akkumulátorok táplálják. Az elektromos versenyzés egyik sarkaltos pontja viszont az, hogy az akkukban tárolt energiát miből állítják elő.
A WSC és az Eurosport Events elkötelezett a nulla közvetlen kibocsátás mellett (azt most hagyjuk, hogy az autók és az eszközök előállítása és szállítása mennyi emisszióval jár), ezért a PURE ETCR versenyhétvégéken hidrogén-generátorokkal állítják majd elő az autókba töltött elektromos áramot.
Az ehhez szükséges eszközöket a Hyundai Motor Group által tavaly decemberben alapított HTWO cég szállítja. Nem véletlenül, a koreai márka komolyan fejleszti a hidrogén vonalat, és a pletykák szerint ők lehetnek az elsők, akik hidrogén-hajtású autót indítanak Le Mans-ban.
A HTWO által gyártott mobil töltőállomásban két hidrogén-cella található, és két autót tud egyszerre tölteni, 160 kW-os összteljesítménnyel. Mindez egy látványos központi standon, az Energy Station-ön zajlik majd.
Az első PURE ETCR forduló már pénteken kezdődik, az előfutamokat és az egykörös időmérőt az Eurosport Playeren és a YouTube-on is közvetítik. Az Eurosport 2 élő adása vasárnap 15:00-kor kezdődik.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21