Valente_test_spa

Fotó: Eurosport

Hugo Valente nagyon rákapott a tesztelésre, a Campos Racing francia pilótája éppen csak hazaért Valenciából, és máris indult tovább Belgiumba, ahol a WTCC-be idén visszatérő spai pályát kóstolta meg a TC1-es Chevrolet-vel.
Valente számára kifejezetten fontos a tapasztalatszerzés, hiszen bár 2012-ben mutatkozott be a Túraautó Világbajnokságon, teljes szezont most futhat először; két év alatt összesen 16 futamon állhatott rajhoz.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Spa-Francorchamps egyébként eddig sem volt ismeretlen helyszín a 21 éves pilótának, 2008-ban a Formul'Academyvel, 2009-ben és 2010-ben pedig a Formula-Renault 2.0 Európa-kupával járt a legendás ardenneki körön. Legjobb eredményét 2008-ban érte el, amikor 11. lett a második futamon.
"Nagyszerű volt a spai teszt, rendkívül örültem annak, hogy ismét elég sok időt tölthettem az autóban, és újabb dolgokat fedezhettem fel. A spai pályát kifejezetten élveztem, gyors karakterisztikája miatt nagy élmény itt menni a TC1-es autóval" - mondta Valente a WTCC Blognak.
A Campos Racing szakemberei mellett az RML mérnökei is elutaztak Belgiumba, és a spanyolországi körözés után sikerült új aspektusból is letesztelniük a Chevrolet-t.
"Ezúttal hosszú etapokat mentünk az autóval, és arra voltunk kíváncsiak, hogyan viselkedik a Cruze ilyen körülmények között. Összefoglalva elégedett lehetek a Campos Racinggel és az RML-el közösen elvégzett munkával."
A francia pilóta számára itt még mindig nem ért véget a felkészülés, az idénynyitó előtt a Paul Ricardra is elutazik.
"Még két tesztnap vár rám Marrakesh előtt, és különösen örülök annak, hogy Le Castellet-ben is mehetek, hiszen ott rendezik a WTCC idei második állomását" - zárta Valente.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30