Valente_hivatalos

Fotó: Eurosport

Tavaly Hugo Valente csapott először bele Ray Mallock tenyerébe, így a francia pilóta kapja meg az első TC1-es Chevrolet Cruze-t. A tavaly még SEAT-tal versenyző srác ezen a héten juthat hozzá az autóhoz, és rögtön viszi is Spanyolországba az első tesztre.
Valente számára komoly ugrást jelenthet a 2014-es év, tavaly ugyanis csak a futamok felén tudott ott lenni, a León pedig nem bizonyult versenyképest technikának. Most azonban - elméletileg - minden adott lesz a jó szerepléshez, hiszen még valamennyi tesztelésre is jut idő.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
2 ÓRA
"Szerencsére sikerült elég hamar megállapodnom a Chevrolet-re, már Makaó környékén aláírtuk a szerződést. Én voltam az első pilóta, aki szerződést kötött velük, így aztán én kapom az első autót, ami elkészül. Bár így is később jutok hozzá, mint a Citroën vagy a Honda versenyzői, de legalább enyém lesz az első Chevy, ami szintén nagy előny" - mondta Valente a 'Touringcars.net'-nek.
A francia nem vár sokat az első teszttel, a szállítás után egyből Barcelonába viszi a Cruze-t, ahol kipróbálja csapatával, a Campos Racing-gel.
"Ezen a héten tartjuk az első shakedown-t, majd rögtön megyünk Barcelonába, ahol már egy komolyabb tesztet tartunk. Ott leszünk Valenciában is a hivatalos teszten a Citroën és a Honda mellett. Attól a pillanattól kezdve, hogy megkapjuk az autót, annyit próbálunk majd menni vele, amennyit csak lehet."
Valente elsősorban anyagi okokból nem ment teljes szezont tavaly, és idén is igyekszik minimalizálni a költségeket. Marrakeshben például még nem járt, úgyhogy óvatosan vág neki az idénynyitó hétvégének.
"Többektől is azt hallottam, hogy nem Marokkó a legjobb helyszín a szezonkezdésre. Az új szabályok miatt nem lehetünk teljesen biztosak abban, elég erősek lesznek-e az autók, hiszen van egy-két őrülten nagy rázókő Marrakeshben. Az új első karosszéria elemek azonnal letörnek majd, ha úgy dobjuk át a kocsik a sikánon, mint eddig" - zárta Valente.
A valenciai kollektív tesztig várhatóan még egy Chevrolet elkészül, a ROAL Motorsport autóját Tom Chilton vezeti majd Spanyolországban.
Fotó: Hugo Valente
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18