Valente_arc

Fotó: Eurosport

Hugo Valente pályafutásában kicsit gyorsabban történnek a dolgok mint sok kollégája esetében. A francia pilóta 2010-ben még formaautózott, 2012-ben második lett a francia SEAT Kupában, idén pedig már egy TC1-es Chevrolet vezet majd a WTCC-ben.
Kevés olyan túraautó pilóta akad ma, aki ne lenne szívesen a 21 éves Valente helyében, hiszen új fejlesztésű autót szerezni szinte lehetetlen küldetés mostanság. A francia ennek megfelelően teljes odaadással készül a 2014-es szezonra, és tudja, ez élete egyik nagy lehetősége.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
"Rendkívül fontos év lesz számomra az idei. Rengeteg dolgot változtattam meg a mindennapi időbeosztásomban, hogy tökéletesen erre a szezonra tudjak összpontosítani. Köszönet illeti az összes segítőmet: az edzőimet, a szponzoraimat, a csapatomat és a családomat is. Sok-sok támogatást kapok tőlük" - mondta Valente az 'fiawtcc.com' oldalnak.
"Sajnos november óta nem volt lehetőségem versenyautóban ülni, és ez nagyon hiányzik. Sokat gyakorlok a szimulátoron, amellett pedig mentális- és kardiótréningekre járok minden nap, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljek."
Saját felkészültségéért tehát igyekszik minél többet megtenni a fiatal francia, abba viszont sajnos nincs beleszólása, hogy mikor juthat hozzá az új Chevy-hez. Jelen állás szerint március közepére készül el az autó, azaz erősen limitált lehetőségei maradnak majd a tesztelésre.
"Az elmúlt években az RML autói voltak a leggyorsabbak a WTCC-ben, és szerintem semmi sem állíthatja majd meg őket abban, hogy ismét egy jó kocsit hozzanak össze. Bár a többi csapathoz képest keveset tesztelhetünk majd, hiszem, hogy a Chevy pilóták magabiztosak lehetnek a szezon előtt."
"Párszor benéztem már az RML-hez, hogy lássam, hogyan épülnek az autók, mivel szeretném, ha átfogó képem legyen a dolgok menetéről."

Valente_rajz_chevrolet

Fotó: Eurosport

Valente autóját idén is a Campos Racing készíti majd fel, amely gyakorlatilag a tapasztalt túraautós csapat SUNRED Engineeringet jelenti "álnéven". Joan Orús és Adrian Campos csapata azonban eddig csak SEAT-okkal versenyzett a WTCC-ben, tehát az új partner és az új technika számukra is minimum kihívást jelent majd. Szintén nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a nem túl tapasztalat Valente társa a totál újonc Dusan Borkovic lesz.
"Talán előnyösebb lenne, ha egy tapasztalt pilóta vezetné a másik autót, ám az új szabályok egyébként is mindent a feje tetejére állítanak. Tapasztalatok nélkül is keményen fogunk dolgozni, és reméljük, a visszajelzéseink segítik majd a csapat munkáját. A Campos Racing egyébként egy igen tapasztalt istálló, és nagyon bízunk bennük" - folytatta Valente.
A Yokohama kupa tavalyi 11. helyezettje az elmúlt év nehézségeiről is beszélt, és - ki gondolná - neki is a gumik megszokásával akadtak problémái.
"Sokszor küszködtem új gumikon, alig tudtam tesztelni, és mivel csak a futamok felén mehettem, az ellenfeleim jóval több időt tölthettek az autóban mint én. A csapat azonban sokat segített megtalálni a gyenge pontokat, és a bajnokság vége felé már érzékelhető volt a fejlődés."
Ami a 2014-es terveket illeti, Valente szeretne versenyben lenni márkatársaival, ami nem lesz könnyű, hiszen többek között Tom Coronel és Tom Chilton is Chevrolet-val megy majd.
"Szeretnék a legjobb chevy-sek közé tartozni, és néha versenyre kelni a gyári pilótákkal. Nehéz most még konkrét célokat mondani, hiszen senki sem tudja, melyik autó mire lesz képes. Remélem sikerül párszor felállni a dobogóra, és jó lenne minél több versenyt befejezni, hiszen ez a jó összetett eredmény kulcsa. A bajnokságban az első nyolcban szeretnék végezni" - zárta Valente.
Fotó: WTCC Media, Hugo Valente
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05