Valente_Arg_arc

Fotó: Eurosport

Korábban is írtunk már róla, jó ideje tudjuk, hogy így lesz, de Makaóban hivatalosan is megerősítették, hogy Hugo Valente az első, aki ténylegesen megállapodott az RML-el, és jövőre biztosan egy új fejlesztésű Chevrolet Cruze-zal indul a WTCC-ben.
Az autót a Campos Racing (korábbi nevén SUNRED) készíti fel számára, amely eddig kizárólag SEAT-okat versenyeztetett a világbajnokságon. Valente idén a spanyol alakulatnál ment Fernando Monje és egy sor beugró pilóta mellet. A francia szeretne csapattársat is, ám tudja, a most kezdődő időszak kegyetlenül nehéz lesz a privát pilóták számára.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
17 ÓRA
"Kemény tél vár a versenyzőkre, mivel nagyon kevés az elérhető autó. Persze remélem, hogy lesz csapattársam, mert mindig könnyebb tanulni és fejlődni, ha nem egyedül megy az ember" - mondta Valente a TouringCarTimes-nak.
A francia pilóta mögött láthatóan komoly szponzori háttér áll, hiszen korábban más márkáknál is próbálkozott, ám végül a Chevrolet-t találta a legkedvezőbb választásnak. Azt az autót, amely egyes hírek szerint a jelenlegi WTCC pilóták nagy részének elérhetetlenül drága.
"Lehetőség nyílt arra, hogy maradja a Campos Racingnél, és egy Chevrolet vezethessek. Tetszett az ötlet, mivel a Citroennél, a Hondánál és a Ladánál már megvannak a versenyzők, úgyhogy csak a Chevrolet volt elérhető. Megragadtuk a lehetőséget, hiszen a Chevrolet abszolút domináns volt az elmúlt években, és szerintem jövőre is nagyon gyors autó lesz."
Bár korábban a Bamboo Engineering is bejelentette, hogy 2014-ben két Chevyvel indul, Valente az első, akinek aláírt megrendelési megállapodása van az RML-el, úgyhogy övé lesz az első elkészülő autó. Várhatóan így is jóval később juthat hozzá mint a más márkákkal indulók. A Citroen már tesztel, a Honda és a Lada várhatóan 2014 elején készül el az új autóval, a Cruze viszont még ennél is később kerülhet a franciához.
"Mi írtunk alá először szerződést, úgyhogy miénk lesz az első autó, ami várhatóan március második hetében készül el. Ha minden a tervek szerint halad, akkor lesz lehetőségünk némi tesztre, ami nagy előnyt jelenthet a többiekkel szemben. Makaó és március között azonban egyetlen kilométert sem mehetek majd" - zárta Valente.
Anélkül, hogy megbántanám a francia SEAT kupa korábbi ezüstérmesét, ismét felhívnám a figyelmet, hogy milyen nehéz időket él a WTCC. Miközben az olyan tapasztalt és bizonyított menők, mint Tom Coronel, Rickard Rydell vagy Alain Menu képtelenek biztosítani a jövőjüket a bajnokságban, akkor az autóhiány kellős közepén egy Hugo Valente kapja meg az első Chevrolet-t... Nincs ez így jól.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32