A Honda nem véletlenül döntött úgy, hogy már idén rajthoz áll a WTCC-ben, és az még kevésbé a véletlen műve, hogy pont Suzukában mutatkozik be a japánok gyári túraautó csapata. William de Braekeleer, a Honda motorsport igazgatója szerint a világbajnokság a legmegfelelőbb terep arra, hogy összecsapjanak piaci riválisaikkal, és külön előnyként emelte ki, hogy az Eurosport közvetítéseink köszönhetően ezt a küzdelmet számos országban nyomon lehet követni. A suzukai bemutatkozás pedig nagyon is kézenfekvő, hiszen mind a Honda Civic, mind pedig a pálya kerek évfordulót ünnepel idén.
"A suzukai pálya az ötvenedik évfordulóját ünnepli 2012-ben, úgyhogy szeretnénk méltóképpen megünnepelni Szoicsiro Honda csodálatos munkáját. Kevesen tudják, de ő egy igazi látnok volt. Még azelőtt építette fel a suzukai kört, hogy egyáltalán autópálya lett volna Japánban. Ez volt az első versenypálya az országban. Szép egybeesés, hogy a Civic éppen most ünnepli 40. évfordulóját, úgyhogy ez egy különleges pillanat lesz számunkra, amit szeretnénk megosztani a rajongóinkkal" - nyilatkozta a Motorsport-Totalnak de Braekeleer.
A belga sportvezető megismételte, hogy a Chevrolethez hasonlóan a japán márka is szeretne privát "szatelit csapatot" a WTCC-ben, és jövőre akár öt Civic is lehet a mezőnyben, beleszámítva természetesen a már bejelentett két (esetleg három) gyári autót. A tárgyalások már folynak a lehetséges partnerekkel, ám De Braekeleer ezúttal sem kívánta elárulni mely csapatok jöttek vagy jöhetnek szóba.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Fotó: Bernard Asset
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21