Ahogy arról korábban már írtam a WTCC Blogon, az idei évben csak korlátozott számban érkezhetnek ázsiai versenyzők az év utolsó futamaira. Eddig a régi 2.0 literes autókkal is rajthoz lehetett állni a vb futamokon, és a helyi vitézek ezt előszeretettel ki is használták. Idéntől viszont csak 1.6 turbós gépeket engednek be a mezőnybe, amiből viszont lényegesen kevesebb elérhető.
Kiadó még csak-csak lenne, ám a Ázsiába történő átszállítás költségeit kevesen vállalják magukra, így vége szakadhat a 2005 óta megszokott "menekültáradatnak".
A bajnokság szempontjából ez nem feltétlenül örömteli hír; a WTCC szép summát akasztott az egy-egy hétvégére nevező helyi túraautósokból, a közbiztonságot viszont jelentősen javítja majd a pályán.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A megfordult tendencia ellenére azért akard egy-két tehetős ázsiai, akinek jutott 1.6 turbós versenygép. Legutóbb a Campos Racingnél jelentették be, hogy John Filippi autója mellett egy második TC2T-s SEAT Leónt is csatasorba állítanak Pekingben, amelyet a hongkongi származású, de amerikai színekben is versenyző Michael John Soong vezet majd.
Emberünk ismerős lehet az elvakult WTCC imádók számára, tavaly ugyanis már indult vb hétvégén, akkor szintén a Camposnál ment, és ugyanúgy egy 1.6-os Leónt vezetett. Az első futamot a 18. helyen fejezte be, a másodikon viszont kiállni kényszerült. Sokak számára azonban leginkább valószínűleg az időmérőn bemutatott "ég a gyertya, ég" mutatvány miatt maradt emlékezetes a neve.

Soong_Mac_QUAL_62

Fotó: Eurosport

Soong_Mac_QUAL_65

Fotó: Eurosport

Soong_Mac_QUAL_67

Fotó: Eurosport

Soong_Mac_QUAL_58

Fotó: Eurosport

A WTCC hivatalos oldala szerint Soong 2009-ben megnyerte a hongkongi túraautó bajnokságot, ahol korábban kétszer is összetett harmadik volt. Rendszeres résztvevője a CTCC-nek (Kínai Túraautó Bajnokság), idén például egy KIA K3S versenyautóval megy, és jelenleg 15. az összetettben.
A spanyol csapat tájékoztatása arra nem tért ki, hogy Soong csak Pekingben, vagy a többi ázsiai futamon is ott lesz-e.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21