2021-ben soha nem látott szintre emelkedik a Zengő Motorsport és a Cupra Racing együttműködése: idén a Túraautó Világkupa mellett a most induló Pure ETCR elektromos sorozatban is ott lesz a magyar alakulat.

Ezt a június 15-én reggel, néhány nappal a vallelungai idénynyitóelőtt jelentette be a Zengő Motorsport, ám a további részletekre még várni kell.
Egyelőre kérdéses például, hogy a magyar csapat lesz-e a spanyol autók egyetlen üzemeltetője, vagy valaki mással osztoznak ezen a szerepkörön?
Aragon
Így taposta át magát a mezőnyön a Zengő Motorsport világbajnoka
12/07/2021 19:34
Két ismerős arc biztosan lesz számukra a bajnokságban, a Cupra ugyanis korábban már bejelentette, Mikel Azcona és Jordi Gené indul a Pure ETCR-ben, és ők ketten a Túraautó Világkupán is zengős színekben versenyeznek.
Amennyiben nem lesz más üzemeltető, úgy egy újabb világsztárral is kapcsolatba kerülhetnek Zengő Zoliék, mivel a spanyolok harmadik bejelentett versenyzője a kétszeres DTM-bajnok és ralikrossz világbajnok, Mattias Ekström lesz.
A szűkszavú közlemény szerint a csapat a Zengő Motorsport Cupra X név alatt indul a sorozatban, ami az első többmárkás, nemzetközi elektromos túraautó bajnokság lesz. Sőt, 2022-től hivatalosan is FIA Világkupa rangra emelkedik majd.
„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Cupra gyári támogatással rendelkező csapataként a Zengő Motorsport is ott lesz a rajtrácson a most hétvégén induló Pure ETCR sorozatban. Az új szériát kifejezetten a teljesen elektromos meghajtású autók számára hozták létre 2021-ben. Az innováció és a technológia tesztje is ez, ahol betekintést nyerhetünk a jövő új CO2 kibocsátás nélküli autósport világába” – olvasható a csapat közleményében.
A Cupra mellett két további márka lesz jelen az bajnokságban: a Hyundai Velostereket (bár hivatalosan még nem jelentették be) a Sebastien Loeb Racing készíti fel, az Alfa Romeo Giuliát pedig a gyártó, a Romeo Ferraris versenyezteti.
A Pure ETCR első fordulóját ezen a hétvégén rendezik, a versenyekről pedig vasárnap 15:00-tól lesz élő közvetítés az Eurosporton.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Rob Huff döntött: csak a Zengő Motorsportra összpontosít idén
26/05/2021 18:31
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18