Néhány hónapja már pedzegették a dolgot, mostanra pedig hivatalossá vált, hogy fellép a WTCR-be a TCR Európa kupán megismert testvérpár, Jessica és Andreas Backman.

A svédek így duplán írnak történelmet a Túraautó Világkupán, hiszen először versenyez együtt két tesó a bajnokságban, miközben Jessica lesz a sorozat első női pilótája.
Backmanék ragaszkodnak a megszokott csapatukhoz, azaz velük együtt a német Target Competition is fellép a WTCR-be, az eddig használt Hyundai i30 N TCR-t viszont lecserélik, és a Világkupán már ők is az idén bemutatkozó Elantra N TCR-t vezetik majd.
WTCR
Ha szeretted Michelisz Norbiék bajnokságát, ezt nem biztos, hogy kibírod könnyek nélkül
30/11/2022 - 15:50
A Sweden National Team (Svéd Nemzeti Csapat) program keretében a svéd szövetség támogatását is élvezik, gyári háttér viszont nincs mögöttük, tehát indulhatnak a függetlenek kupájában. Sőt, Jessica a junior és a női bajnokságban is részt vesz idén.
„Egész pályafutásom egyik legnagyobb célja az volt, hogy a világ legjobb versenyzői ellen mehessek az WTCR – FIA Túraautó Világkupán. Még mindig hihetetlen, hogy most pont azt jelentjük be, elértem ezt a célt. Az pedig ráadás, hogy én van az első nő a bajnokságban, mert mindig is inspiráció szerettem volna lenni más nők számára, hogy vagy vágjanak bele a motorsportba, vagy folytassák. Mindent bele fogok adni, és nagyon várom, hogy kezdődjön a szezon- mondta Jessica Backman.
A tesók közül eddig Andreas volt az eredményesebb, ő tavaly és tavalyelőtt is futamot nyert a TCR Europe-ban, 2019-ben pedig negyedik lett az összetettben.
„Nagyon várom, hogy megtehessem a következő lépést a pályafutásomban, és versenyzőként még tovább fejlődhessek. A WTCR régóta nagy cél volt számomra, és még sosem éreztem magam ennyire felkészültnek arra, hogy a csapatunkkal, a Target Competitionnel együtt megtegyem ezt a lépést. Nehéz lesz, hiszen az ellenfeleink többéves tapasztalattal rendelkeznek, és van köztük jó pár világbajnok is, de állok a kihívás elé” - fogalmazott Andreas Backman.
Jessicának a tavaly év nem sikerült olyan jól, mint előtte a 2019-es, amikor a TCR Europe-ban és az STCC-ben is dobogóra állt. A svéd testvérpár egyébként sosem sajnálta a forrásokat a felkészülésre, így várhatóan a WTCR-bemutatkozás előtt is igyekeznek majd minél többet tesztelni.
A Nordschleifére például már meg is kezdték a gyakorlást, a hétvégén rajthoz álltak az NLS első versenyén, ahol egy Hyundai i30 N TCR-t vezettek a ROJA Motorsport by ASL Lichtblaunál, és sikerült is célba érniük. De nem csak erre szánnak időt az életükből.
„A TCR Europe-ban bebizonyították, mire képesek, és most, hogy fellépnek a WTCR-ben, nagyon sokat beletesznek a felkészülésben. Emellett még arra is szakítottak időt, folytassák az egyetemet, úgyhogy nagyon meggyőzőek” – mesélte róluk Xavier Gavory, a WTCR igazgatója.
Ez lesz az első alkalom, hogy négynél több egész évre nevezett Hyundai indul a bajnokságban, a Target Competition két autója a BRC Racing és az Engstler Motorsport párosához csatlakozik.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
A WTCR eddig bejelentett 2021-es mezőnye:

WTCR nevezési lista 2021.04.19

Fotó: Eurosport

WTCR
Hivatalos, hogy a TCR World Tour jövőre eljön a Hungaroringre
30/11/2022 - 10:14
WTCR Saudi Arabia
Közmunkára ítélték a Tassi Atikát megtorpedózó argentint
28/11/2022 - 09:28