Pechito López berúgta az ajtót, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami pedig már a zsanérokat is leszerelte. A Túraautó Világkupa ma már az egyik legfontosabb cél a feltörni vágyó argentin túraautósok számára. A hétvén is bemutatkozik közülük egy a Hungaroringen. 


José Manuel Sapag nem tegnap ébredt arra, hogy a WTCR-ben szeretne versenyezni, a 25 éves pilóta már évekkel ezelőtt a nemzetközi szereplést tűzte ki célul.
Álma pedig most megvalósul: nemrég bejelentették, hogy a Target Competicion színeiben szabadkártyásként áll rajthoz a Hungaroringen és az Adria Racewayen egy Hyundai i30 N TCR-el. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Nagy kihívás lesz, hiszen eddig még csak szimulátoron mentem a Hungaroringen, élőben soha. A Hyundai-t ismerem valamennyire, de a pályát meg kell tanulnom, és tudom, ez mennyire nehéz feladat"
- mondta Sapag
Újabb argentin jönne a WTCR-be | Eurosport
José Maria López óta töretlen a Túraautó Világbajnokság népszerűsége Argentínában, nem csak a nézők, de az autóversenyzők körében is; egyre többen szeretnének szerencsét próbálni ott, ahol Pechito három világbajnoki címig jutott a Citroennel.
"A színvonal rendkívül magas a WTCR-ben, úgyhogy egyetlen célom van, alkalmazkodni a kategóriához, és megpróbálni felvenni a tempót a többekkel. Szeretném megismerni a WTCR-t, menetről-menetre fejlődni, hogy közel kerülhessek az ellenfeleimhez."
Sapag ízig-vérig túraautós pilóta, versenyzői pályafutását a TC2000-ben kezdte 2016-ban. Pár futamon kipróbált  ugyan egy Formula Renault-t, de alapvetően normál kasztniban érzi jól magát. Eddigi legjobb összetett eredménye egy hatodik hely 2018-ból, és már több futamon is indult a Super TC2000-ben. 
Európában is járt már: 2018-ban a Baporo Motorsporttal és egy Cuprával indult TCR Europe monzai állomásán, idén pedig a barcelonai versenyen volt ott, de már a Hyundai-jal. A második futamon elért nyolcadik hely az eddigi legjobbja. 
Sapag a nemzetközi élmények mellett nagyon várja, hogy honfitársaival együtt versenyezzen a WTCR-ben.
"Ismerem őket, volt egy kisebb közös gokart versenyünk, és nagyon rendes srácok. Rettentő gyorsak, és Argentínában a legjobbak voltak. Most a WTCR-ben is azok. Örülök, hogy ismerem őket, mert talán adnak pár hasznos tanácsot."
Konkrétabb célokat viszont nem akar megfogalmazni annak ellenére sem, hogy úgy érzi, a Super TC2000 színvonala nem sokkal marad el a WTCR-étől. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21