Az idei év nem teljesen úgy alakult Tim Gábor számára, ahogy Ő, a menedzsment és a mögötte álló támogatók gondolták. Sajnos az FIA ETCC szereplés sorozatos motor problémák miatt nem volt eredményes. Azonban a technika lassan összeállni látszik, ezt bizonyítja, hogy júniusban Tim Gábor megnyerte a Slovakiaring-i Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság futamait, sőt legyőzte az ETCC sikeresen szereplő Matej Homolat is.
Az eltelt időszakban az autó elköltözött az RCM Motorsport-tól, azonban váltás baráti viszonyban zajlott. Mivel az idei évben már nem volt szükség nagy létszámú, és infrastruktúrájú csapatra, a támogatók egy kisebb team-ben láttak fantáziát, és természetesen a költséghatékonyabb megoldást.
Tim Gábor és a Peugeot 407 valamint új gárda első szereplése a Slovakiaring-en következik (aug. 17-19), mely magyar és szlovák bajnoki futam, valamint FIA Közép-Európa Zóna futam, így ellenfelekben nem lesz hiány. Azonban fontos megjegyezni, hogy a Peugeot továbbra is az FIA ETCC szabályai szerint van felkészítve, így kisebb fékekkel, és jóval nagyobb súllyal várja az összecsapást a nemzeti szabályok szerint futó ellenfelekkel. A cél az idei évre, a megfelelő felkészülés a jövő évi FIA ETCC sorozatra, mely a hírek szerint több versennyel várja majd az indulókat. Ez nem csak technikai felkészülést jelent, az anyagi források előteremtése is szükséges az induláshoz. Ennek első jele, hogy csapathoz új támogatók érkeztek, ezzel az autó dekorációja is változott, melyről a menedzsment néhány képet is közölt.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Forrás és fotó: Tim Gábor menedzsment
U.i.: ajánlom figyelmetekbe az autó elején-oldalán látható matricát. :)
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05