Nagy_norbi_ETCC_seat

Fotó: Eurosport

Döcögősen kezdődött, de pozitív hangulatban ért véget az Zengő Junior Team első éve a Túraautó Európa-bajnokságon. A magyar csapat két kupás SEAT Leónnal indult az ETCC-ben, ám a folyamatos műszaki gondok gyakran keresztül húzták a számításokat, és a két fiatal pilótának, ifj. Ficza Ferencnek és Nagy Norbertnek is szoknia kellett az új szintet (bár Feri tavaly már ment a bajnokságban).
Az évzáró brnoi hétvégén viszont sikerült szép eredményekkel lezárni a szezont, Ficza mindkét futamon második volt a kategóriában, és a nem létező abszolút dobogótól sem állt messze.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Ennek ellenére a jelek szerint jövőre komoly változás lehet a Zengő Junior Team életében. A nemzetközi használt-versenyautós oldalakat böngészve valószínűleg közületek is sokan belebotlottak már néhány ismerősen festő SEAT León Supercopába. A csapat árulja az autókat, azaz a jelenlegi formában biztosan nem folytatják az ETCC-s programot.
Mit jelenthet ez?
Az egyik tippem, hogy Zoliék már tudják, amit mi még nem, nevezetesen, hogy jövőre jönnek az 1.6 turbós ex-WTCC-s (pontosabban most még jelenlegi) autók az Európa-bajnokságba, amikkel szemben a kupás SEAT-nak nem sok esélye lehet.
A másik ötletem, hogy a hírek szerint jövőre újra lesz SEAT León Európa-kupa. A Zengő Motorsport korábban a sorozat legeredményesebb csapata volt (2009-ben Michelisz Norbival, 2010-ben Wéber Gabival voltak bajnokok), és kiváló kapcsolatot ápolnak a spanyol szervezőkkel. Az sem érne letaglózó meglepetésként, ha az ETCC helyett jövőre már az új márkakupában látnánk a Zengő Juniorokat.
Ez azonban egyelőre csak játék a lehetőségekkel, reméljük, hamarosan konkrétumokról is beszámolhatunk.
Fotó: ETCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21