Boardman_marrakesh_torott

Fotó: Eurosport

Rengeteg munkát adott a brit Special Tuning Racing csapatnak Tom Boardman Marrakeshben elszenvedett durva balesete. Az angol pilóta nem sokkal azután csapódott falnak a hetes kanyarban, hogy megfutotta a negyedik legjobb időt a vasárnap reggeli warm up-on. Boardman SEAT-ján egy felpattanó kő tette tönkre a féket, és az autó megállíthatatlanul száguldott bele a pályát szegélyező betonba, amely az ütközés hatására kettétört.
Hála Istennek a pilóta kisebb zúzódásokkal megúszta az esetet, a fekete Leónról viszont ugyanez nem volt elmondható. A rondán összetört első traktus komoly pluszmunkát jelent az STR szerelőknek a szlovákiaringi futam előtt.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
“Sok versenybalesetet láttam már, amik nem voltak olyan vészesek mint az enyém, és nekem sem lett semmi bajom, úgyhogy az autó biztonsági rendszere jól végezte a dolgát.  A sasszé elnyelte az ütközés erejét, az ülés a helyén maradt, nekem pedig néhány zúzódástól eltekintve kutya bajom” - mondta Boardman.
Az elnyelt energia hatása viszont erőteljesen megmutatkozott a SEAT-on.
“Az erőelnyelő zónát teljesen lenulláztuk, megsérült a motort és a váltó is, úgyhogy szükségünk lesz egy új blokkra, egy váltóra, és a karosszériát is helyre kell hozni. Szóval teljesen megújul a váz, de a nagyobb probléma az új motort beszerzése lesz.”
Összességében a SEAT számára sikeres volt a marrakeshi hétvége, különösen miután Pepe Oriola megnyerte a második futamot. Boardmannak komoly csalódást jelentett, hogy úgy érezte, ő is képes lett volna jól szerepelni a marokkói versenyeken.
“Az időmérő katasztrofálisra sikeredett az előttem megpörgő BMW miatt, pedig az adatokat elnézve beférhettem volna a legjobb 12-be. A warm up során jól éreztem magam, biztató időket mentem és az autó is kiválóan viselkedett, aztán egyszer csak az első fékek megadták magukat” – tette hozzá Boardman.
A STR tavaly két 1.6 turbós SEAT Leónt versenyeztetett, ám most az angol pilóta arról beszélt, nehéz lesz új motort szerezni, ami azt sejteti, hogy a csapat már eladta Darryl D'Young tavalyi kocsiját.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48