Egy egész sor rendkívül érdekes kémfotót hányt partra nemrég az internet, melyeken egy álcafestésbe öltöztetett Hyundai Elantra versenyautó látható egy félreeső tesztpályán. 


A járgány által viselt aerodinamikai elemek erősen hasonlítanak a TCR-autókon látottakhoz, kezdve az első lökhárítónál, a kerékjárati szélesítéseken át a hátsó légterelőig. Ránézésre ez akár egy fejlesztés alatt álló TCR-autó is lehet. Akár...
Sok azonban a bizonytalanság. A fotók eddig csak kisebb autós oldalakon jelentek meg (olyanokon, melyek gondolkodás nélkül rányomják a logójukat mások képeire is), és a forrásmegjelölések sem konzekvensek. Nagyjából egy óra kutakodás után sem sikerült megtalálni a hír kiindulópontját, ami óvatosságra int bennünket.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Aztán az is érdekes kérdés, hogy miért akarna még egy TCR-autót a Hyundai, amelynek már így is van két benzines (i30 N és Veloster N) és egy elektromos (Veloster) túraautója? Vagy pont az előbbi két változat leváltására érkezhetne?

hyundai-elantra-tcr-kemfoto-2.jpg

Fotó: Eurosport

A kémfotókon látható autó már egyértelműen a nemrég bemutatott, és 2020 végére ígért hetedik generációs Elantra stíluselemeit viseli magán, bár az orrész nyilván jelentősen leegyszerűsített az utcai modellhez képest. Marketing szempontból tehát az időzítés értelmezhető lenne, ám az Elantra messze nem olyan globális autó, mint az i30. 
Persze pont a Hyundai az a márka, amely épített egy második TCR-autót (Veloster N TCR) kifejezettem az amerikai piac kedvéért, szóval náluk még akár az is elképzelhető, hogy a meglévő kettő mellé érkezzen egy harmadik modell is. 
Mivel a legújabb kiadás értékesítése csak az év végén indul, kizárhatjuk, hogy valamilyen privát programról lenne szó. Ezt az álcafestés is megerősíti. 
Egyelőre ezek a fotók sokkal több kérdést vetnek fel, mint ahányat megválaszolnak. Tényleg erősen hasonlít egy TCR-autóra, de amíg nem tudunk meg többet a Hyundai szándékairól és a fényképek eredetéről, addig jobb egyszerű érdekességgént tekinteni rájuk. 
FRISSÍTÉS: időközben még két érdekességre bukkantunk, amely még érdekesebbé teszi a helyzetet. Az egyik, hogy a Hyundai alig másfél hónapja jelentette be, hogy az Elantrából is érkezik az N-es változat, aminek hasznos támogatást jelentene egy motorsportos projekt. A másik, hogy valójában az i30 és az Elantra nem is áll annyira messze egymástól, Ausztráliában ugyanis az utóbbi típust i30 Sedan néven árulják. 
Az összes fotó megtekinthető ITT

hyundai-elantra-tcr-kemfoto-1.jpg

Fotó: Eurosport

hyundai-elantra-tcr-kemfoto-3.jpg

Fotó: Eurosport

hyundai-elantra-tcr-kemfoto-4.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21