2020 után idén is elmarad a Túraautó Világkupa vila reali fordulója, miután a Portugál kormány augusztusig meghosszabbította a tömegrendezvények korlátozását.

A WTCR-t szervező Eurosport Events gyorsan reagált a politikusok döntésére, és hétfőn bejelentették, már meg is van az új helyszín. Az ország marad Portugália, az időpont is változatlan, ám Vila Real helyett a Lisszabontól 35 kilométerre található Estorilba látogat majd a mezőny.
A megállapodást megkönnyítette, hogy a promóter idén egy másik eseményt is szervez ezen a helyszínen, a Motoros Endurance Világbajnokságba tartozó Estoril 12 órást.
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
5 ÓRÁJA
A cserével együtt viszont az Eurosport Events azt is megerősítette, 2022-ben ismét megpróbálnak visszatérni Vila Realba, és hosszú távon terveznek a nagy múltú utcai pályával. Ennek jegyében egy hároméves megállapodást írtak aláa helyi szervezőkkel.
A WTCR elődje, a WTCC több portugál pályát is meglátogatott a múltban, jártak Portimaóban és a Portói utcai pályán, de Estoril sem maradt ki a szórásból. 2008-ban volt itt a VB, és kettős SEAT León TDi győzelem született: az első versenyt Rickard Rydell, a másodikat Tiago Monteiro nyerte.
A 2021-es WTCR-versenynaptár:
Június 3-5 –Nordschleife(Németország)
Június 26-27 –Estoril (Portugália)
Július 10-11 –Motorland Aragón (Spanyolország)
Júli 31-Aug 1 –Adria(Olaszország)
Augusztus 21-22 –Hungaroring (Magyarország)
Október 16-17 –Inje(Dél-Korea)
November 6-7 –Ningbo (Kína)
November 19-21 –Makaó(Kína)
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
19 ÓRÁJA
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20