Onyx_f1

Fotó: Eurosport

Egy átlagos, esős keddi napnak indult a mai. Többször is eszembe jutott, milyen uncsi így az élet, hogy alig-alig jönnek érdekes hírek a WTCC-ről, aztán robbant a meglepetés bomba. Újraélesztik az Onyx Racinget, és a korábbi forma-1-es csapat már idén bemutatkozik a WTCC-ben!
Ami még ennél is nagyobb meglepetés, hogy egy saját maguk által készített technikával jönnek, amiről azonban - akárcsak a pilótákról - egyelőre semmit sem árultak el. Azt viszont már most tudjuk, hogy hosszú távú programról van szó, hiszen első körben öt évre terveznek a világbajnokságon.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
EGY NAPJA
Az Onyx 1989-ben és 1990-ben szerepelt a Forma-1-ben saját, ORE-1 névre keresztelt Ford motoros autójával, ahol első évükben rögtön dobogóra is álltak, Stefan Johansson ugyanis Estorilban a 12. helyről indulva harmadikként ért célba.
Ezt megelőzően 1987-ben Stefano Modena révén a Forma-3000-es bajnokságot is megnyerték, ráadásul olyan nevek mentek náluk, mint az ötszörös Le Mans győztes Emanuele Pirro, Christian Danner és Thierry Tassin.
Az újjáalakult Onyx Racinget az egyik társalapító, Mike Earle vezeti majd, aki ismerős lehet a WTCC Blog olvasóinak. Ő az a Mike Earle, aki 1999-ben létrehozta az Arena Motorsportot, amellyel 2012-ben (Team Aon) néven két Ford Focusszal elindult a WTCC-ben is.
Earle ezúttal egy igen erős szakmai társat választott magának a WTCC-s programhoz, az Onyx Racing ugyanis az Arlington Industries Group partnereként vág bele az új projektbe, amely komoly érdekeltségekkel rendelkezik az autógyártás terén.
"Nagyon izgalmas együttműködés vár ránk az Arlington Industries Grouppal, amellyel rengeteg közös célunk van a következő öt évre. Egyedülálló lehetőség, hogy egy ilyen erős autóipari csoporttal sikerült megállapodnunk, a közös cél pedig, hogy sikeresek legyünk a világ legjobb túraautó bajnokságában" - mondta Mike Earle, az Onyx ügyvezetője.
Az Autosport értesülései szerint a csapat már kilenc hónapja dolgozik az autón, amiről "hamarosan" részleteket is elárulnak. Szinte hihetetlen, hogy ennyi időn keresztül teljes titokban tudták tartani az egészet.
A TouringCarTimes úgy tudja, az új csapatot ugyanúgy a Littlehamptonban található központból irányítják majd, mint az Arena Motorsportot. Neil Hudson arra is felhívja a figyelmet, hogy Mike Earle eddigi csapatai általában Fordokkal versenyeztek (a BTCC-ben és a WTCC-ben), amelyekhez a brit Mountune gyártotta a motort.
A tavaly a WTCC-ben használt Fordokat az amerikai Rotek Racing vásárolta meg, ám az új szabályok korai bevezetése miatt végül nem indultak vele a világbajnokságon. Robb Holland tegnap megerősítette, hogy azóta eladták a Focuszokat.
"Eladtuk a Fordokat, és a hét végén elindulnak új otthonuk, Kína felé" - mondta Holland a WTCC Blognak.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48