A 2009-es BTCC bajnok Colin Turkington Wales-ben, Pembrey-ben tesztelte a West Surrey Racing által felkészített BMW 320si-t (szívó 2000-es). Ennek önmagában még nem lenne sok köze a WTCC-hez, az északír pilóta viszont a világbajnokságon használt Yokohama gumikkal ment, ami nem biztos, hogy véletlen.
A 30 éves Turkington tavaly három futamon indult a WTCC-ben, ki ne emlékezne a Sanghaj melletti Tianma pályán futott versenyére, amikor a citromsárga festésű BMW-vel tolta le a pályáról a gyári Chevyket. Tavalyi autóját a Wiechers Sport és a West Surrey együttes erővel készítette fel. Turkington ezt megelőzően a Skandináv Túraautó Bajnokságban ment a Flash Engineeringnél, és ötödik lett az összetettben.
Idén azonban még egyetlen versenyen sem indult, csak teszteken szerepelt. Legutóbb például Anderstorpban kipróbálta a Polestar Volvo S60-asát, ami a skandináv TTA bajnokságban fut.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
4 ÓRÁJA
Nagyon messzemenő következtetéseket nem mernék levonni ebből az információból, ám az biztosan nem véletlen, hogy pont a WTCC-s Yokohamákkal tesztelt. Jelenleg két olyan túraautó bajnokság létezik, ahol S2000-es autók Yokohama gumikkal futnak: az egyik sz STCC, a másik pedig a WTCC. Lehet válogatni. Egy biztos, tavaly is egy ázsiai szponzor segítségével jutott autóhoz. Reménykedjünk, hogy még él a kapcsolat, és legalább pár verseny erejéig viszontlátjuk Turkingtont. Hatalmas tehetség, és óriási szégyen, hogy lassan egy éve nem jut autóhoz.
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25