2012 fontos év volt a Túraautó Világbajnokság számára, az teljes szezonra vonatkozó nézőszám ugyanis tavaly előtt haladta meg először a félmilliárdot. A fejlődés azonban itt nem állt meg, 2013-ben ismét közel két számjegyű emelkedés volt tapasztalható a nézettségben.
A német Repucom adatai szerint tavaly összes 557 millióan nézték a WTCC-hez köthető adásokat (élő közvetítés, csúsztatott közvetítés, magazinok), ami egész pontosan 8.9%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi adathoz képest.
2013-ban 188 különböző ország 111 TV csatornája összesen 1176 órányi műsort sugárzott a világbajnokságról, ami 8.7%-kal több a 2012-es közvetítési mennyiségnél. Terjesztési téren is komoly előrelépések voltak, ezt mutatja, hogy az Eurosport által adott közvetítés ma már csak a teljes adásidő 19%-t teszi ki.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
Különösen örömteli, hogy ezt a növekedést egy olyan szezon során sikerült elérni, amely még a korábbi Chevrolet dominanciánál is egyhangúbb versenyt hozott, gyakorlatilag az első néhány hétvége után egyértelművé vált, Yvan Muller lesz a bajnok.
A jelentés kiemeli, hogy Észak- és Latin-Amerikában sikerült komolyabb előrelépést tenni, miközben Marokkóban és Magyarországon is stabilizálódott a nézőszám, ami azt jelzi, hogy mindkét országban kialakulóban van egy erős és elkötelezett rajongótábor.
[ad#1]
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25