FIA WTCC Suzuka, Japan 20-22 September 2013

Fotó: Eurosport

Bár a 2013-as szezonnak már vége, a WTCC még csak most adta ki az első hat futamra vonatkozó televíziós adatokat, amelyek további növekedést mutatnak a már tavaly is jónak mondható számokhoz képest.
A REPUCOM cég által rögzített adatok szerint nőtt a bajnokságnak szentelt műsoridő és ezzel párhuzamosan a médiahatás is, a tévénézők száma azon kis mértékű csökkenést mutat az tavalyi év azonos időszakához képest.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A szezon első felével összesen 515 órát foglalkoztak a különböző televíziók, amely 9.3%-os növekedést jelent. Ez a médiahatásban is megjelent, amelynek értéke szintén 3.6%-kal javult 2012-höz viszonyítva.
Az adatok szerint az év első hat hétvégéjét idén 241 millióan nézték világszerte, ami viszont csökkenést jelent, hiszen tavaly 245 milliót mértek ugyanebben az időszakban.
A féléves jelentésből kiderül, hogy összesen 188 ország 88 különböző TV csatornája tűzte műsorra ilyen-olyan formában a WTCC-t, ebből 59 ingyen fogható, 28 pedig fizetős kábel vagy műholdas esetleg regionális adó volt.
"A WTCC által produkált számadatok nagyon biztatóak, és azt mutatják, hogy a sorozat továbbra is növekszik. Úgy televíziós piacok nyílnak meg, hiszen jövőre érkezik a Citroen, és az oroszországi verseny helye is biztos a Moscow Raceway-en. 2014-ben még ennél is jobb eredményeket várunk" - mondta Ulrich Lacher, a REPUCOM globális igazgatója.
"Nagyon elégedettek vagyunk a REPUCOM által közölt számokkal, amelyekből látszik, hogy a WTCC népszerűsége töretlenül növekszik. Örömmel tölt el bennünket, hogy világszerte sok partnerünk van, akik továbbra is bíznak a bajnokságban" - tette hozzá Antonios Argyropoulos, az Eurosport Event terjesztési vezetője.
Tavaly összesen 512 millióan nézték a WTCC-t, 144 csatorna 1081 órányi közvetítésének köszönhetően.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00