Az Autosport magazin ma már hivatalos tényként számolt be arról, hogy a WTCC 2014-ben mégsem utazik Sonomába, az amerikai verseny helyére egy második kínai futam ugrik be. A helyszín a WTCC által egyszer már célkeresztbe vett Guandong nemzetközi versenypálya lesz.
A brit hetilap helyszínen dolgozó újságírója Francois Ribeiroval, az Eurosport Motorsport menedzserével is interjút készített a változtatás miértjéről. A WTCC első embere logisztikai problémákkal indokolta Sonoma ejtését.
"Korábban egy héten kétszer fordult a hajó Portland és Sanghaj között, ám két hete a hajózási társaság értesített bennünket, hogy az egyik fordulót törölték. Mindez annyit jelent, hogy Sonomában a versenyt követő vasárnapig kéne várakoznunk, hogy elhagyhassuk az Egyesült Államokat, azaz legjobb esetben is a sanghaji hétvége előtti csütörtökön érkeznénk meg Kínába."
"A kontinensek közti szállításban ráadásul 24 óra csúszás nem számít rendkívüli dolognak, és ismerve a vámon való átjutás problémáit is, könnyen veszélybe kerülhetne a sanghaji futam, amit nem engedhetünk meg" - mondta Ribeiro az Autósportnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az újabb - Makaóval együtt már harmadik - kínai verseny beiktatása egyébként is szerepelt az Eurosport Events hosszabb távú terveiben, így most gyakorlatilag előre hozták a dolgot.
"Megvizsgáltuk a lehetőségeket. 2015-ben egyébként is három kínai futamot akartunk, Makaón, Sanghajban és egy harmadik helyszínen. Mi leszünk az egyetlen FIA világbajnokság, amely három futamot rendez a világ leggyorsabban növekvő piacán, amivel határozott üzenetet küldhetünk a bajnokság iránt érdeklődő márkáknak."
- zárta Ribeiro.
Az Autosport értesülése szerint nem valószínű, hogy a WTCC sorozat 2015-ben visszatér Sonomába.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21