Loeb_lopez_pr_qp

Fotó: Eurosport

Műszaki szabálytalanságok miatt törölték a Citroen két versenyzőjének valamennyi kvalifikációs időeredményét, így Sebastien Loeb és José Maria Lopez mindkét holnapi futamon a mezőny végéről rajtol majd.
A hivatalos indoklás szerint a francia és az argentin pilóta autójában nem működött az a szelep, amely ütközés esetén megakadályozza, hogy üzemanyag kerüljön a motorba. A dolog pikantériája, hogy a harmadik C-Elysée-n, Yvan Muller autóján hibátlanul funkcionált ez az alkatrész, így a négyszeres világbajnoké lett a pole pozíció.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
A Citroen részéről megerősítették a problémát, és azt is, hogy nem fellebbeznek a felügyelők döntése ellen.
"A raliban is nagyon komolyan vettük a biztonságot, az autóinkba például egy extra poroltó is betettünk, és itt sem dolgozunk másképp. Amíg nem kapjuk vissza az autókat, nem tudjuk megmondani, hogyan fordulhatott elő, hogy nem működtek ezek a szelepek" - idézi Marie-Pierre Rossit, a Citroen sajtófelelősét az Autosport.
Az említett alkatrész az autó teljesítményére semmilyen hatással nincs, ám a WTCC szigorú biztonsági előírásai kötelezővé teszik annak használatát.
Mivel Loeb és Lopez valamennyi időmérős idejét törölték, az eset az első és a második futam rajtsorrendjét is érinti.
Az első versenyen Yvan Muller indul majd az első rajtkockából, mögötte pedig Gabriele Tarquini, Hugo Valente, Michelisz Norbi és Tom Chilton következik, tehát a magyar pilóta a negyedik kockából startolhat.
A büntetés rendesen kitol Tiago Monteiroval és Gianni Morbidellivel is, ők ugyanis elvesztik a fordított rajtrácsos első sort, helyükre Mehdi Bennani (1.) és René Münnich (2.) léphet. Számításaink szerint Michelisz Norbi a hetedik kockából indulhat majd a második versenyen.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00