Magyar idő szerint péntek kora reggel az Eurosport Hungary úgy értesült, nem csak halasztják, de törlik az április utolsó hétvégéjén esedékes hungaroringi WTCR-futamot, mivel a rendkívül sűrű nyári program miatt nincs lehetőség a pótlásra.


A problémát elsősorban az jelenti, hogy a Hungaroring mellett a Nordschleife (május 23) és a Szlovakiaring (június 7) is veszélyben van, ennyi helyszínt pedig lehetetlen bezsúfolni a nyárba. Augusztusban meg már Ázsiába kellene utazniuk az autóknak.
A rendkívül gyorsan változó helyzet miatt egyelőre lehetetlen biztos forgatókönyveket felvázolni, de jelen állás szerint nem kizárt, hogy a megrendezhető hétvégéken kettőnél több futam kerül majd a programba. A promóter ugyanis szeretné mind a 20 versenyt megtartani. 
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A Hungaroringre tervezett időmérőt és futamokat például a spanyolországi hétvégébe tervezik beilleszteni. Amennyiben a német vagy a szlovák verseny is kiesne, úgy a későbbi fordulók háromfutamossá válhatnak. 
Időközben a Hungaroring is kiadott egy hivatalos közleményt: 
"A nemzetközi helyzetre és a Magyar Kormány szerdai bejelentésére, vagyis a veszélyhelyzet kihirdetésére való tekintettel a nemzetközi és a hazai promóter közös megegyezéssel törölte az április 25-26-ára tervezett Super Racing Fesztivált a Hungaroringen.
A Hungaroring Sport Zrt. az elmúlt hetekben előrelátóan folyamatosan egyeztetett a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság szervezőivel az esetleges halasztásról, ám minden közös törekvés ellenére a WTCR esetében nem opció a későbbi időpont, így ezt a futamot az idén nem tudjuk megrendezni a Hungaroringen. 
A Super Racing Fesztiválra elővételben megvásárolt jegyek árát visszatérítjük. Kérjük azokat, akik március 31-ig nem kapnak értesítést ezzel kapcsolatban, lépjenek kapcsolatba azzal az irodával, amelytől a jegyet vásárolták." 
Idén a WTCR-el együtt rendezték volna meg a Kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóját is. Az ETRC eltérő naptár szerkezete miatt itt sikerült új időpontot találni, így jelen állás szerint június 13-14-én érkezik hazánkba Kiss Norbiék bajnoksága. 
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33