Coronel_chilton

Fotó: Eurosport

Az olasz ROAL Motorsport ma reggel hivatalosan bejelentette, hogy a 2014-es szezonban két új fejlesztésű Chevrolet Cruze-zal indul a WTCC-ben, amelyt Tom Chilton és Tom Coronel vezet majd.
Az ROAL életében komolyan fordulópont lesz a jövő év, hiszen Roberto Ravaglia és Aldo Preo csapata 2001 óta BMW-vel versenyzett a túraautósportban, hosszú időn keresztül a bajorok gyári alakulata volt. Maga a csapatfőnök is ezer szállal kötődik a márkához, 1984 és 1997 között velük versenyezve lett világbajnok (1987) és német túraautó bajnok (1989) is.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Ezzel nem szűnik meg a BMW-vel fennálló jó kapcsolat, hiszen más bajnokságban továbbra is velük versenyzünk majd. A BMW azonban úgy döntött, nem épít új autót a WTCC-be, mi viszont maradni szerettünk volna, ezért nem volt más választásunk, egy másik márkát kellett keresnünk" - mondta Ravaglia.
A ROAL két igen tapasztalt túraautóst igazolt 2014-re. Tom Coronel az első szezon (2005) óta tagja a WTCC mezőnyének, kereken 200 futamon indult, négyszer győzött és tízszer állt eddig a dobogón. Az elmúlt három évet a ROAL-nál töltötte, úgyhogy az autón kívül semmi sem lesz ismeretlen számára.
"Jó érzés egy olyan profi csapatnál maradni, mint a ROAL Motorsport, amellyel az elmúlt három szezonban a legjobb BMW-s pilóta lehettem. Az is boldoggá tesz, hogy maradhatok a WTCC-ben, ahol a kezdetek óta versenyzem. Ez a bajnokság a legjobb lehetőség a szponzoroknak, és nekem is. Tom Chilton jó barátom, nagyokat meccseltünk idén; örülök, hogy csapattársak leszünk" - tette hozzá Coronel.

FIA WTCC Hungaroring, Hungary 4-5 May 2013

Fotó: Eurosport

Coronel a ROAL-nál eltöltött időszak során először kap igazán versenyképes csapattársat, idén ugyanis Darryl O'Young, tavaly pedig a tehetséges, de nagyon fiatal Alberto Cerqui vezette az olasz istálló második autóját.
Fellélegezhet Paulien Zwart is, a holland ugyanis korábban attól tartott, ha a versenyzés helyett otthon kell ülnie, biztosan az őrületbe kergeti majd kedvesét.
Chilton jövőre harmadik szezonját kezdi a WTCC-ben a harmadik különböző csapatnál. 2012-ben az Arena Motorsportnál mutatkozott be a Forddal, idén pedig az RML-nél versenyzett Chevyvel. 2013 sok szempontból áttörés volt számára: megszerezte első (és második) futamgyőzelmét, és az utolsó hétvégéig versenyben volt az összetett második helyért.
"Nagyon várom már, hogy vezethessem az új, gyorsabb túraautót egy olyan profi csapatnál, mint a ROAL Motorsport. Tom Coronel jó barátom, örülök, hogy a csapattársa lehetek. Mi leszünk a leggyorsabbak, és közben biztosan mi érezzük majd a legjobban magunkat" - elmélkedett Chilton.
Jelen állás szerint tehát három Chevrolet Cruze már biztosan gazdát talált (Valente - Campos, Coronel és Chilton - ROAL), miközben pár hónapja a Bamboo is bejelentette, két Chevyvel mennek jövőre. Az már ugye öt... De inkább ne számolgassunk, hiszen most még rengeteg a bizonytalanság.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21