Coronel_Roal_BMW

Fotó: Eurosport

Befejeződtek az egyeztetések a szponzorokkal, és hivatalossá vált, hogy Tom Coronel idén is az ex-gyári BMW istállónál, a ROAL Motorsportnál versenyez a WTCC-ben. A holland két évvel ezelőtt csatlakozott Roberto Ravaglia istállójához, és 2011-ben megnyerte a második japán futamot. Tavaly a győzelem ugyan elmaradt, de így is ő lett a legjobb BMW-s a mezőnyben. Korábbi szponzorai mellett újakat is sikerült maga mellé állítania, első ránézésre a DHL és a Valvoline logók megjelenése a legszembetűnőbb Coronel autóján.
"Kétségtelen, hogy továbbra is igen rossz a gazdasági környezet. Szerencsére azonban a szponzoraim jelentős része kitartott mellettem, sőt néhány újat is sikerült bevonni. A tavalyi szezon végén hosszasan beszélgettem Roberto Ravagliával, aki egyértelművé tette, hogy mindenképpen szeretné folytatni az együttműködésünket. A tél során a csapat mindent megtett azért, hogy könnyebbé és jobbá tegye a BMW-t. A tavalyi évvel ellentétben most már nagyon közel vagyunk a szabályok által megengedett minimumsúlyhoz" - mondta Coronel.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
A holland és csapat komoly célokat tűzött ki maga elé, és ideálisnak tartják a jelenlegi helyzetet egy kimagasló eredmény eléréséhez.
"A Chevrolet gyári csapata idén már nem lesz jelen a mezőnyben, ami növeli az esélyeinket. Bár ez a többi csapatra is igaz. A ROAL Motorsporttal az összetett első három helyének egyikét tűztük ki célul, és szeretnénk a versenyeken is minél többször bekerülni a top3-ba. Nagyon jól ismerjük egymást a csapattal, az autók pedig tökéletes felkészítést kapnak. A szabályváltozásoknak köszönhetően ráadásul idén semmilyen előnyt nem élveznek az elsőkerekes kocsikk a minimumsúly szempontjából. Persze közben az ellenfelek is keményen dolgoznak, a Honda például gyári csapattal érkezik a bajnokságba, de hiszem, hogy idén is az élbolyba tartozhatunk" - folytatta a holland.
Az új támogatók közé tartozik többek között az Intrax cég is, amely verseny gátlókkal látja el a csapatot. Coronel szerint ezek a termékek is jó hatással lehetnek az autó finomhangolására. Tom kapitány annak is kifejezetten örül, hogy a szezon ismét Monzában rajtol, amely alig pár kilométerre van a ROAL főhadiszállásától, így akár az utolsó héten is lesz még lehetőségük tesztelni.

Coronel_Roal_BMW_fentrol

Fotó: Eurosport

Coronel tehát az állandóságot képviseli a csapatnál, ám lesz változás is. A fiatal és igen tehetséges Alberto Cerqui ugyan több alkalommal is meggyőzően szerepelt tavaly, mégsem maradhatott, helyét a hongkongi Darryl O'Young veszi át. Bár O'Young nem rossz versenyző, valami miatt az az ember érzése, hogy ezt a váltást elsősorban a ROAL nehéz anyagi helyzete indokolta.
"Magabiztosan tekintünk az új szezon elé. Tom már eddig is a családunk tagja volt, és most örömmel üdvözöljük Darrylt is. Mindketten tapasztalt versenyzők, és bizonyították, hogy képesek az élen csatázni a WTCC-ben. Velük komoly célokat tűzhet ki maga elé a csapat: Tom az összetett top3-ba kerülésért, Darryl pedig a Yokohama kupáért szállhat versenybe idén" - fogalmazta meg ez elképzeléseket Roberto Ravaglia, csapatfőnök.
A Coronel-O'Young páros az egyik legtapasztaltabb egység lehet az idei szezonban, a holland 176 WTCC futammal negyedik az örökranglistán, és a hongkongi sem áll rosszul, ő 67 versenyen állt eddig rajthoz a vb-n.
Coronel pedig nem lenne Coronel, ha nem mellékelt volna videót is a bejelentéshez.
Fotó: ROAL Motorsport
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23