Richard Coleman, a Bamboo Engineering vezetője szerint a teszten látott jó teljesítmény csak a kezdet, ennél több van a csapatban és a két pilótában. A pénteki harminc perces edzésen Alex MacDowall nyolcadik lett, a z istállóhoz szűk egy év után visszatérő Darryl O'Young pedig a 11. időt érte el. A brit pilóta eredménye a harmadik legjobb volt a Yokohama értékelésben.
"Ez mindenképpen egy biztató kezdet, de még örömtelibb számunkra, hogy tudjuk, mindkét autó képes ennél jelentősen jobb lenni. A mai edzés egy kiváló bemelegítés volt a hétvége előtt, de Darryl és Alex is tisztában van azzal, hogy gyorsabb is lehet. Egészen biztos, hogy még többet fogunk látni mindkét versenyzőnktől, ami egy eredményes hétvégét jelenthet számunkra" - nyilatkozta Coleman a csapat hivatalos honlapján.
O'Younggal együtt a citromsárga szín is visszatért a silverstone-i csapathoz, Suzukában ugyanis MacDowall autóját is átfestették, a Pasquale Di Sabatino által képviselt Acqua e Sapone helyét pedig az LKM vette át.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Sokan érdeklődtek, hogy változtatunk-e Suzukában az autók festésén. Végül úgy döntöttünk, hogy az eddigi pirosról visszatérünk a citromsárgára, amely egyrészt jól néz ki, másrészt párhuzamban áll az LKM érkezésével. Most, hogy Darryl visszatért, már majdnem olyan, mintha tavaly lenne. Mindkét pilótánk keményen dolgozik, és jó eredményeket szeretne elérni, úgyhogy egy sikeres hétvégére van kilátás" - zárta csapatvezető.
A Bamboo nehéz kezdés után az év második felében feljövőben van, MacDowall a sonomai első versenyen megszerezte idei legjobb helyezését, a brit pilótát ötödikként intették le. Di Sabatinonak sajnos nem jött össze pontszerzés, és végül kikerült a csapatból. Brazíliában Michel Nykjaer ugrott be az olasz helyére, és az első futamon negyedik lett (ez a Bamboo idei legjobb eredménye). Amerikában Robb Hollandot ültették a kocsiba, aki mindkét futamon célba ért, és az elsőn 13. lett, ami nem rossz bemutatkozás. Az év hátralévő versenyein Darryl O'Young lesz MacDowall csapattársa, aki az elmúlt két szezonban is a brit csapatnál ment, 2010-ben például negyedik lett a Yokohama kupában.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21