Röviddel a bemutató és a WTCR-ben való indulás bejelentése után már az első komolyabb teszten is túl van az új Audi RS 3 LMS TCR, melyet egy kisebb spanyolországi pályán nyúztak nemrég két napon keresztül. 


Bár az ügyfelek csak 2021 végén juthatnak hozzá a német márka legújabb túraautójához, a gyártóval szoros kapcsolatot ápoló Comtoyou Racing már az idei szezonra is kap négy autót, hogy Túraautó Világkupán mutassa be és fejlessze a modellt. 
A belga csapat két versenyzőt (Fred Vervisch és Nat Berthon) már be is jelentett, és közülük az előbbi pörgethette bele az első 500 tesztkilométert az autóba a Barcelonától nem messze található Parcmotor Castellolí versenypályán. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az első teszt a rendszerellenőrzésről és a bejáratásról szólt, mely során többek között a WTCR-ben idén már mindenki számára kötelező közös Magnetti Marelli elektronikát is kipróbálták. 

Audi-rs3-lms-tcr-uj-auto.jpg

Fotó: Eurosport

"A csapat nagyon elégedett az új RS 3 LMS által megtett első tesztkilométerekkel. Minden olyan elem, amivel ezúttal foglalkoztunk, megfelelt a várakozásainknak. A most használt beállítások jó alapot jelentenek majd a további fejlesztőtesztekhez. Túl vagyunk a finomhangolás egy újabb fontos lépcsőjén, és az eredmények eddig bíztatók"
- idézi a WTCR hivatalos oldala az Audi Sport Customer Racing sajtófelelősét. 
Időközben a Comtoyou Racing is megkezdte a játékot a rajongók pulzusával; az Eurosport nemzetközi oldalának nyilatkozva Jean-Michel Baert jelezte, mindenki készüljön, mert hamarosan bejelentik a másik két versenyzőjüket is. 
Bár egy meglepő húzás sosem kizárható, a legvalószínűbb, hogy marad a csapat másik két tavalyi pilótája, azaz Tom Coronel és Gilles Magnus is. 

Audi-teszt-2.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21