Röviddel a bemutató és a WTCR-ben való indulás bejelentése után már az első komolyabb teszten is túl van az új Audi RS 3 LMS TCR, melyet egy kisebb spanyolországi pályán nyúztak nemrég két napon keresztül. 


Bár az ügyfelek csak 2021 végén juthatnak hozzá a német márka legújabb túraautójához, a gyártóval szoros kapcsolatot ápoló Comtoyou Racing már az idei szezonra is kap négy autót, hogy Túraautó Világkupán mutassa be és fejlessze a modellt. 
A belga csapat két versenyzőt (Fred Vervisch és Nat Berthon) már be is jelentett, és közülük az előbbi pörgethette bele az első 500 tesztkilométert az autóba a Barcelonától nem messze található Parcmotor Castellolí versenypályán. 
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
Az első teszt a rendszerellenőrzésről és a bejáratásról szólt, mely során többek között a WTCR-ben idén már mindenki számára kötelező közös Magnetti Marelli elektronikát is kipróbálták. 

Audi-rs3-lms-tcr-uj-auto.jpg

Fotó: Eurosport

"A csapat nagyon elégedett az új RS 3 LMS által megtett első tesztkilométerekkel. Minden olyan elem, amivel ezúttal foglalkoztunk, megfelelt a várakozásainknak. A most használt beállítások jó alapot jelentenek majd a további fejlesztőtesztekhez. Túl vagyunk a finomhangolás egy újabb fontos lépcsőjén, és az eredmények eddig bíztatók"
- idézi a WTCR hivatalos oldala az Audi Sport Customer Racing sajtófelelősét. 
Időközben a Comtoyou Racing is megkezdte a játékot a rajongók pulzusával; az Eurosport nemzetközi oldalának nyilatkozva Jean-Michel Baert jelezte, mindenki készüljön, mert hamarosan bejelentik a másik két versenyzőjüket is. 
Bár egy meglepő húzás sosem kizárható, a legvalószínűbb, hogy marad a csapat másik két tavalyi pilótája, azaz Tom Coronel és Gilles Magnus is. 

Audi-teszt-2.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31