Lada_gyarlatogatas

Fotó: Eurosport

Victor Shapovalov, a Lada Sport Lukoil csapatfőnöke valamint James Thompson és Mikhail Kozlovskiy, az istálló két versenyzője tegnap az orosz gyártó főhadiszállására, Togliattiba utazott, ahol meglátogatták a Lada R&D fejlesztési központot, és egy sajtótájékoztatót is tartottak.
A hármashoz csatlakozott Oleg Lobanov, az AVTOVAZ Group ügyvezető elnöke, Artyom Fedosov, a sales és marketing osztály alelnöke, valamint Steve Mattin, a Lada főtervezője. A nemrég leigazolt Rob Huff sajnos lehetett jelen, mivel nem kapott időben vízumot a beutazáshoz.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
Thompsonék belepillanthattak a 2014-es WTCC-s Lada Granta fejlesztésébe, és először vehették szemügyre gyártó impozáns infrastruktúráját. A gyárlátogatás után aztán találkoztak a helyi sajtó képviselőivel is.
"Ez volt az első alkalom, hogy bepillantást nyerhettünk a Lada R&D központjába, és lenyűgöző volt, amit láttunk. Jó érzés tudni, hogy egy ennyire komoly gyár áll a hátunk mögött, és hogy az autó fejlesztésénél ilyen fejlett eszközöket vehetünk igénybe" - mondta Thompson.
"Nagyon büszke vagyok arra, hogy itthon, Oroszországban is van egy ilyen komoly műszaki színvonalú központ. Láttuk a WTCC-s autó fejlesztési folyamatait, és már nagyon várom, hogy vezethessük az új technikát" - tette hozzá Kozlovskiy.
A sajtótájékoztatóról egy videó felvételt is közölt a Lada, amely orosz nyelven, de angol felirattal nézhető.
Bár elutazása előtt ilyen tevékenységre buzdítottuk, Thommo egyelőre nem küldött nekünk kémfotókat a 2014-es Grantáról. :) :)

Kozlovskiy_orosz_gyerekek

Fotó: Eurosport

A togliatti utazás előtt Kozlovskiy Szentpéterváron fiatal orosz gokartosoknak tartott foglalkozást barátjával és korábbi csapattársával Eugeny Krasnovval.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33