Thompson_rus_Qp_lada

Fotó: Eurosport

Rengeteg balszerencsés és műszaki hibáktól terhelt hétvége után úgy tűnik a lehető legjobb pillanatban sínre került a Lada, James Thompson maradéktalanul elégedetten zárhatott egy szombati napot. Nem volt megbokrosodott csapattárs, felfüggesztés törés, és egyéb bosszantó technikai probléma.
Idén (talán) először úgy igazán sikerült kihozni a Grantából, ami jelenleg kihozható, és ez most egy hatodik helyet jelentett a Q2-ben. Ami az eredménynél is fontosabb, hogy mindezt egy - inkább - technikás pályán érték el, ami eddig nem kedvezett az orosz autónak.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
"100%-ig elégedett és boldog vagyok, különösen azért, mert a Lada hazai pályáján sikerült jól menni. Ami ráadásul egy tipikusan olyan kör, amilyenen eddig problémáink voltak. Szerencsére a csapat kiváló munkát végzett a szmolenszki teszt során, és értékes kilométereket gyűjtöttünk, aminek ez az eredménye" - mondta Thompson a WorldTouringCars-nak.
"Jó esély van rá, hogy éppen itt érhetjük el az eddigi legjobb eredményünket."
Thommo biztos benne, hogy az egy körös tempót holnap versenytávon is sikerül megismételni, az év folyamán pedig tovább gyorsulhat a Lada.
"Minden okunk megvan rá, hogy bizakodva tekintsünk a versenyek és a jövő elé, különösen azért, mert látjuk, hogyan fejlődhetünk tovább, mely területeken kell még dolgozni, és a jövőbeli fejlesztések is előre visznek majd."
A kétszeres brit bajnok csapattársának, a hazai pályán versenyző Mihail Kozlovszkijnak is köszönetet mondott a segítségért.
"Hálával tartozom a csapattársamnak, Mihailnak, akitől tökéletes szélárnyékot kaptam, csodálatos munkát végzett. Már nagyon várom a versenyeket" - zárta Thompson.
A Lada történetének eddigi legjobb eredménye két hatodik hely, amit Thompson még 2009-ban ért el a Priorával. Mutatkozik rá némi esély, hogy ezt beállítsák, vagy netán meg is döntsék a Grantával Moszkvában.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23