Thompson_Chn_arc

Fotó: Eurosport

A sanghaji WTCC hétvége során a Lada Sport Lukoil hivatalosan is bejelentette, hogy 2014-ben a tavalyi világbajnok Rob Huff is csatlakozik a James Thompson - Mikhail Kozlovskiy pároshoz, amivel értelemszerűen az is eldőlt, hogy háromautóssá nő az orosz márka gyári alakulata.
Thompson idén tiszteletreméltó eredményeket ért el az autó kis mérete miatt némi hátrányban lévő Lada Grantával. Az eddig megrendezett 11 fordulóból ötször bejutott a Q2-be, és hétszer sikerült pontot szereznie. Legjobb eredményét pont a márka hazai versenyén, Moszkvában érte el, amikor ötödik lett az első futamon.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
Jövőre viszont komoly házon belüli ellenfelet kap a korábbi kétszeres brit bajnok, Rob Huff ugyanis a Chevrolet-nél klasszis versenyzővé fejlődött, aki az első futamtól kezdve képes lesz kihozni a maximumot a Ladából.
"Nagyon boldog vagyok, hogy Rob Huff csatlakozik a Lada családhoz, és már várom, hogy elkezdhessük a közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy vele együtt jobb eredményeket érhetünk el, mint eddig" - mondta Thompson a WTCC Blognak.

Huff_Lada_shapovalov

Fotó: Eurosport

Huff érkezésén túl az is nagy előrelépést jelenthet a Lada számára, hogy jövőre már három autóval dolgozhatnak a versenyhétvégéken.
"A három autónak köszönhetően több pontot és értékes adatot gyűjthetünk. Különösen az időmérő edzésen lesz ennek nagy jelentősége, hiszen jobban össze tudunk majd dolgozni, eredményesebben szélárnyékozhatunk, és így nagyobb esélyünk lesz bejutni a Q2-be."
Kár lenne tagadni, hogy a Ladát idén nem tekintették a Honda gyári csapatával egyenrangú projektnek, Thompson szerint azonban az eredmények, és Huff megszerzése után egyre komolyabban veszik az orosz alakulatot.
"Úgy látom, sokat változott a csapatunk megítélése, többek között annak köszönhetően, hogy idén rendszeresen az első nyolcban tudtunk végezni. Azzal pedig, hogy leigazoltunk egy korábbi világbajnokot szintén egyértelművé tettük, komoly céljaink vannak, és jövőre már rendszeresen a dobogós helyekért akarunk harcolni" - folytatta Thompson.
A hétvégi sanghaji versenyen JT ismét bekerült a pontszerzők közé, a 13. helyről indulva nyolcadik lett az első futamon, sőt, akár ennél előrébb is végezhetett volna, ha a sötétedés és a köd miatt nem rövidítik le a két versenyt.
"A versenymérnököm, Marco Calovolo tökéletes döntést hozott, amikor slick gumikat tetetett fel az autómra, és nagyon jól éreztem magam a Grantában. Sajnálom, hogy három körrel rövidebbre vették a futamokat, mert abban a három körben akár még előrébb is jöhettem volna. A leintésnél csak két tized választott el a hatodik pozíciótól" - zárta Thommo, akit a második futamon lekényszerítettek a pályáról, onnantól kezdve pedig csak a biztos célba érésre koncentrált.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52