James Thompson és Mikhail Kozlovskiy még az óév végén Togliattiba, a Lada központjába utazott egy sajtótájékoztató és egy röpke gyárlátogatás céljából. Az orosz márka két versenyzője beszámolt a 2013-as évad tanulságairól, majd körbeszaglászott a műhelyben is.
Thompson jó pár gyári programnak részese lehetett eddigi pályafutása során, úgyhogy ha valaki, ő biztosan meg tudja mondani, mikor haladnak jó úton a dolgok a siker felé. A Lada megnyugodhat, JT több mint elégedett volt a látottakkal.
"Jó volt látni, hogy a csapat rövid idő alatt milyen komoly előrelépéseket ért el. Amikor megérkeztünk Togliattiba, a modellautó éppen a szélcsatornában volt, úgyhogy belepillanthattunk, hogyan zajlik a Ladánál az aeroelemek tesztelése és fejlesztése" - mondta Thompson a WTCC Blognak.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
A pilóták később a Lada Sport műhelyét is meglátogatták, ahol az új, drasztikusan átépített Granta egyéb alkatrészei készülnek.
"A műhelyben újra találkoztunk a srácokkal, akik megmutatták, hogyan halad a kasztni fejlesztése, illetve előkerültek az új futómű elemei is. Nagyon meggyőző dolgokat láttam, komoly fejlesztések történtek tavaly óta, amiknek köszönhetően nagyot léphetünk előre. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleinkhez viszonyítva is jelentősen gyorsul majd az autónk."
Természetesen Thommot is megkérdeztük, tud-e valamit a Lada esetleges hosszabb távú terveiről, nevezetesen arról, hogy 2015-től a Priora válthatja a Grantát.
"A Priorát illetően nem nagyon mondhatok mást, csak azt, hogy egy nagyon izgalmas projekt lesz" - zárta kicsit sejtelmesen az angol.
A Lada várhatóan január végén, február elején készül el az új Grantával, az első tesztre pedig február közepén kerülhet sor Magny-Cours-ban.
Fotó: Lada Sport Lukoil
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23