Thompson_Arg_arc

Fotó: Eurosport

A termas de rio hondoi versenyhétvége után a Motorsport-Total újságírója, Stefan Ziegler beszélgetett James Thompsonnal a múltról, a jelenről, és arról, hogy milyen jövőt lát a Túraautó Világbajnokság előtt.
James, milyen érzés 100 WTCC futammal a hátad mögött?
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY ÓRA
"Boldog és büszke vagyok, hogy most már több mint 100 versenyen vehettem részt a világbajnokságon. Néhányat sikerült is megnyernem, de azért eddig nem voltam olyan sikeres, mint szerettem volna. Ám remélem, hogy ez változik, mire elérem a 200-at."
Melyik a legkellemesebb emléked?
"Az összes szezon közül a 2007-esre gondolok vissza legszívesebben, amikor harmadik lettem az összetettben. Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk az Alfa Romeo 156-tal, pedig akkor az egy nagyon kis csapat volt."
Melyik pillanatra nem emlékszel szívesen?
"Arra az időszakra, amikor éveken keresztül a partvonalon kívülre kerültem, és onnan néztem, ahogy a régi riválisok és a korábbi csapataim egyre-másra gyűjtötték a kupákat."

Thompson_07_alfa

Fotó: Eurosport

Ki volt a legkeményebb ellenfeled?
"Erre nehéz válaszolni. A top pilóták ellen egyformán nehéz volt versenyezni, úgyhogy valaki a régiek közül. De a keménység mellett mindig is tiszteltük egymást."
Melyik a kedvenc versenypályád?
"Szeretem a régi európai pályákat, mint például Monza, ahol szinte kézzel fogható a történelem. Mindig jó érzés az ilyen helyeken versenyezni. Monzának például teljesen egyedi hangulata van, és szinte érzed, hogy a motorsport történelem részévé válsz. Az utcai pályák közül Makaót szeretem, ami egy elképesztően gyors kör. Kell néhány év, mire rendesen megtanulod. Makaó igazi kihívást jelent a versenyzőknek, ott tényleg kiderül, kiben milyen képességek laknak."

Thompson_monza_lada

Fotó: Eurosport

Milyen a mostani WTCC mezőny a 2005-ös monzai társasághoz képest?
"Szerintem jó egészségnek örvend a bajnokság. Vannak nagy nemzetközi csapatok, top versenyzők, de közben annyi azért változott, hogy ma több a privát alakulat, mint a gyári. Szerintem az autók és a versenyzés színvonala magasabb most, mint akkor."
Az új szabályok szerinted előre viszik a bajnokságot?
"Bízom az FIA-ban és az Eurosport Eventsben, hogy tudják, mi jó a sorozatnak. Most úgy tűnik, a WTCC a megjelenés és a teljesítmény terén is előre fog lépni. Szerintem szükség volt a szabályok továbbfejlesztésére, hogy kicsit felpörögjön a show."
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00