James Thompson mindig is az őszinte és nyitott pilóták közé tartozott a WTCC-ben, bármikor kérdeztem őt élőben, telefonon vagy az interneten, rendre gyorsan jött a válasz, és nem két mondatban.
Ma a félórás tesztet követően éppen egy csökönyös kávéautomatával küzdött, amikor beléptem a Lada vendéglátó sátrába, nem sokkal később viszont már az egyik asztalnál ültünk, és hosszasan elbeszélgettünk a Lada jelenlegi helyzetéről. Jó hírei sajnos nem nagyon voltak.
"Ha teljes igazságot akarod tudni, akkor nagyon nehéz helyzetben vagyunk, és rengeteg munka vár még ránk. Alapvető problémák vannak az autóval, aerodinamikailag, a futóműnél és a súly terén is. Még nagyon messze vagyunk attól, hogy finomhangoljuk az autót" - mondta Thompson a WTCC Blognak.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Ha már a súlynál tartunk, a Lada a Hondához és a Chevrolet-hez hasonlóan 1100 kilón futhatna a Hungaroringen, ám az autó túlsúlyos, így valójában mindössze öt kilóval lesz könnyebb (1155 kg), mint eddig.
"Az elmúlt versenyek során lehetetlen volt normális munkát végezni az autóval. Megpróbáltunk megoldani egy problémát, de közben előjött kettő másik. És itt fundamentális bajokról beszélek. Bosszantó, hogy ez már a harmadik futam, de még egyszer sem jutottunk el odáig, hogy a beállításokkal foglalkozzunk."

Lada_box_hun

Fotó: Eurosport

"Tavaly előtt, amikor elkezdtük a programot a Grantával, valamivel több mint egy másodperc volt a hátrányunk. Most három... Ezt nem lehet rugócserével és gátlóbeállításokkal behozni. Azzal nyerhetsz három tizedet, de nem három másodpercet."
Ezt követően naivan még megpróbálkoztam egy olyan kérdéssel, hogy talán némi teszt után várható valamennyi fejlődés, ám a válasz lesújtó volt.
"Ebben a helyzetben már az is kevés. A realitás az, hogy jelenlegi formájában nem nagyon lehet érdemben javítani az autó teljesítményén. Nagyon remélem, hogy az orosz mérnökök kitalálnak valamit, mert így rendkívül nehéz évünk lesz."
"Az elmúlt két hétvége megmutatta, hogy egyszer-egyszer lehetünk eredményesek, Rob és Mikhail is beállította az eddigi legjobb eredményünket. Ennek örülünk is, de az igazi cél, hogy versenyben legyünk a dobogóért az első futamokon, és ettől még nagyon messze vagyunk" - zárta Thommo.
Ebben a pillanatban kikapcsoltam a diktafont, és még vagy 15 percen keresztül beszélgettünk a problémákról. Ezeket sajnos nem írhatom le, de csak tovább erősítették azt a tényt, hogy komoly gondok vannak a Ladánál, és nagyon kemény munka kell ahhoz, hogy némi előrelépés legyen.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05