Thompson_marr_duhos

Fotó: Eurosport

James Thompson vegyes érzésekkel búcsúzhatott Marrakeshtől. A Q1-ben falnak csapta a Ladát, ezért megint nem az autó erejének megfelelő rajthelyről indulhatott, ami Marokkóban sokszoros veszteség. Ennek ellenére az első futamon megszerezte az orosz márka első pontjait, és hasonló tervekkel vágott neki a második versenynek is. Ott azonban Fernando Monje nagyon durván elmért egy féktávot, és megtorpedózta Thompsont, újabb kéretlen munkaórákat szerezve ezzel a Lada Sport Lukoil szerelőinek.
Az élő közvetítés során is visszajátszották, ahogy a brit elég határozott rendre utasította a 20 éves spanyolt, kérésünkre pedig visszaidézte, mit is mondott Monjének.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
5 ÓRA
"Elég egyértelmű szavakkal közöltem vele, hogy mit gondolok az utcai pályán bemutatott teljesítményéről. Biztos vagyok benne, hogy nagyon gyors, de szerettem volna, ha megérti, hogy felelősségteljesnek is kell lennie. Az az érzésem, hogy a mostani fiatal pilótákból hiányzik a versenyzés igazi művészete" - mondta Thompson a WorldTouringCars-nak.
Thompsonnál nem csak az említett eset verte ki a biztosítékot, elmondása szerint a spanyol folyamatosan lökdösődött a pályán.
"Fernando több alkalommal is nekem jött a két verseny során, ami egy teljesen elfogadhatatlan viselkedés. A második futamon pedig szándékosan ment belém hátulról; semmilyen magyarázat nem létezik arra, ahogyan vezetett. Nem is próbált megelőzni... Ez nem csak sportszerűtlen, de nagyon veszélyes is saját magára, és a körülötte lévőkre nézve."
"Nem szabad játszani ezekkel az autókkal, mivel ez egy veszélyes sport, úgyhogy örülök a felügyelők döntésének. Remélem Fernando is minél hamarabb megérti ezt" - utalt arra Thompson, hogy Monje öt helyes rajtbüntetést kapott a szlovákiaringi futamra.
"Egyébként sok pozitív dolog is történt Marokkóban. A Lada Granta például stabilan gyors volt az egész hétvége során. Tom Coronel szélárnyékában mentem, és egyértelműen éreztem, hogy komoly lehetőségek vannak még a kocsiban. Sajnos nem volt esélyünk a képességeinknek megfelelő helyezésekért harcolni. Az első futamon a top10-ben végeztem, pontot szereztem, és úgy érzem, a másodikon még ennél is jobbak lehettünk volna" - zárta Thompson.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
TEGNAP 06:00
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52