Daste_pb_lotus

Fotó: Eurosport

A WTCC mellett újabb komoly nemzetközi autós eseményen próbál szerencsét Stefano D'Aste csapata. A Lotusokkal foglalkozó bergamoi PB Racing jelenleg éppen a Lotus Elise Cup endurance változatának fejlesztésén dolgozik, amelyet a január 10-11 között zajló Dubai 24 óráson szeretnék tesztelni.
Az autó fejlesztését Marco Calovolo és cége, a Hexathron Racing Systems felügyeli, úgyhogy nem véletlen, hogy Dubaiban is egy korábbi versenyzője, D'Aste, illetve jelenlegi pilótája, James Thompson vezeti majd az autót. Egy 24 órás versenyre azonban nem elég két ember, így csatlakozik hozzájuk Fabio Anelli, illetve egy később megnevezendő negyedik úriember is, akiről csak annyit árultak el, hogy szintén a WTCC-ből érkezik.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
7 ÓRA
"A Dubai 24 órás egy látványos verseny a helyszín miatt, de egyben egy tökéletes megmérettetés, ahol próbára tehetjük az Elise teljesítményét és megbízhatóságát. Ott lesz velünk James Thompson, aki kétségtelenül egy nagyszerű pilóta, illetve Fabio Anelli, aki egy gentleman driver, és egyben jó barátom. Marco Calovolo jelenléte is fontos tényező, mind a verseny, mind a 2014-es olasz Lotus kupa szempontjából" - mondta D'Aste.
Nem ez lesz az első alkalom, hogy D'Aste és Thommo együtt indul egy hosszútávú versenyen, idén Misanoban rajthoz álltak egy négyórás futamon.
"Boldog vagyok, hogy a PB Racing színeiben elindulhatok a Dubai 24 óráson. A srácok korábban már bizonyították, hogy milyen jó teljesítményre képesek, és már alig várom, hogy kipróbálhassuk az új Lotust" - tette hozzá JT.
A PB Racing autója az A3T géposztályban indul majd.
Fotó: PB Racing
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05