Thompson_porto_lada

Fotó: Eurosport

A portói időmérő edzés egyik legnagyobb meglepetését (Monteiro kiesése mellett) James Thompson jelentette, a ladás brittől ugyanis a szabadedzéseken mutatott teljesítmény után senki sem számított arra, hogy bejut a Q2-be.
Thommo egy 21. és egy 20. helyet szerzett a két szombati edzésen, a kvalira viszont mintha megtáltosodott volna a Granta, az angol pilóta több mint két másodpercet gyorsult, bejutott a Q2-be, ahol az erős középmezőnyben végzett, hetedik lett. Az időmérő második szakaszában három másodpercet javított az FP2-höz képest.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
2 ÓRÁJA
A kvali után Thompson viccesen arról beszélt, hogy versenymérnöke, Marco Calovolo előkapta a varázspálcáját, és ettől gyorsult annyit az Lada, mi azonban kíváncsiak voltunk, pontosan hogyan történt ez a "feltámadás".
"Nehezen indult a hétvége, az autó nem viselkedett valami jól a szabadedzéseken. Úgy tűnik, a magas rázókövek és a bukkanók kombinációja nem kedvezett a Grantának. Mindkét edzésen sok időt elvettek tőlünk a piros zászlós megszakítások, és az etapok között is voltak hátráltató tényezők, így nem volt lehetőségünk radikális változtatásokra. Az FP2 és az időmérő között tudtunk állítani az autón" - mesélte Thompson a WorldTouringCars-nak.
Ez jó jel a Lada számára, azt mutatja, hogy a csapat egyre inkább összeáll, és felveszi a WTCC ritmusát, Thompson pedig stabilan szállítja a jó eredményeket. Portó ismét mérföldkő volt számukra, először sikerült ugyanis mindkét futamon pontot szerezni (két hatodik hely) a Grantával, azaz legponterősebb hétvégéjüket zárták Portugáliában.
"Nagyon örülök, hogy folytatni tudtuk a Moszkvában megkezdett jó sorozatot, és ismét erősen szerepeltünk. Különösen biztató, hogy egy teljesen más típusú pályán is képesek voltunk reagálni a felmerülő eseményekre, és kihoztuk az autóból a legjobbat."

Thompson_calovolo_porto

Fotó: Eurosport

Az elmúlt három hétvége során Thompson és a Lada stabilizálta helyét a top5 környékén, de vajon elérhető lehet-e idén az első dobogós helyezés?
"Szerintem benne van a pakliban egy top3-as eredmény, de ahogy korábban is mondtam, számomra sokkal fontosabb, hogy stabilan az első nyolcban legyünk, mint egy kiugró teljesítmény."
Thommo néhány hete egy angol magazinnak egy fél mondattal már utalt arra, hogy a Lada dolgozik a 2014-es autón, így kíváncsiak voltuk, hátha részleteket is elárul. Sajnos ezúttal sem lettünk sokkal okosabbak.
"Jelenleg fáradhatatlanul dolgozunk az idei autón, és szeretnénk tovább javítani a teljesítményünkön. Ennek köszönhetően olyan megoldások is születnek, amelyek hasznosak lehetne a jövő évi autó építésénél is. Izgalmas időszak ez számunkra" - zárta Thompson.
A legfrissebb hírek szerint intenzív periódus kezdődhet a Lada életében, Marcello Lotti legutóbb arról beszélt, hogy az oroszok 2015-ben leváltanák a Grantát a korábban már megismert Priorával.
Fotó: WTCC Media, Lada Sport
Írta: Lanti
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30