Thompson_unicorse

Fotó: Eurosport

Nem mindennapi élményben volt része a hétvégén a magyar Unicorse istállónak. Borbandi Zsolt és csapata az ETCC-ben indult az Alfa Romeo 156 S2000-el, és éppen a pénteki tesztre készülődtek, amikor egyszer csak ismerős arc tűnt fel a sátrukban. James Thompson volt az, aki megtudta, hogy szeretett régi autója ott van a helyszínen, és mihelyst ideje engedte, egyből benézett az Unicorséhez.
"Imádtam ezt az autót" - mondta Thompson, miközben többször is körbesétálta, és néhányszor még meg is simogatta a gyári színűre festett 156-ost.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Aztán ment tovább a dolgára, de kis idő múlva visszatért, és ekkor már versenymérnökét, Marco Calovolot is magával hozta, aki annak idején az Alfa gyári csapatának vezető mérnöke volt. Ismét körbejárták, nézegették a közönség kedvenc autót, majd néhány szép emléket is felidéztek. A búcsú előtt a magyar csapat kérésére Thompson aláírta a bukócsövet közvetlenül a gyári szám mellett. Szerencsére Kertesi Zolinál éppen kéznél volt a fényképező, úgyhogy meg is örökítették a pillanatot.
Az Unicorse csapat Alfája az utolsó a 156-os S2000-es sorozatból, ez az az autó, amivel Thommo 2007-ben harmadik lett a WTCC-ben, és két futamot is megnyert, egyet Valenciában, egyet pedig Pauban. Emellett nyolcszor állt a dobogón, és olyan neveket előzött meg az összetettben, mint Augusto Farfus, Gabriele Tarquini és Jörg Müller.
Az Unicorse számára sajnos kis túlzással ez volt ez egyetlen öröm az ETCC hétvégén, hiszen a csapat szlovák pilótája, Filip Sladecka a pénteki teszten lecsúszott a pályáról, és egy bukkanón úgy összetörte a kocsit, hogy egyből utazhattak is haza.
Fotó: Unicorse (Kertesi Zoltán)
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21